Dr. Hauschka

50 ml 689,00 Kč  
5 ml 100,00 Kč  

zklidnujici-mleko-yy-big-450x190.jpg

pro vysoce citlivou, podrážděnou pleť a při výskytu rozšířených žilek
Zbavuje pokožku napětí, zmírňuje zarudnutí, hydratuje a pěstí.

zobrazit podrobný popis

pro vysoce citlivou, podrážděnou pleť a při výskytu rozšířených žilek
 

Jemná a lehká emulze zklidňuje a posiluje citlivou pleť a činí ji odolnější proti vnějším i vnitřním vlivům. Působí blahodárně na podrážděnou pleť a při výskytu rozšířených žilek (kuperóza). Vyvážená kompozice s výtažky z růže, brutnáku a kontryhelu zbavuje pokožku napětí, zmírňuje zarudnutí, dodává ji vláhu a zároveň pokožku chrání a pěstí po celý den.

Zklidňující pleťové mléko je velmi vydatné, rychle se vstřebává do pokožky a tvoří i ideální podklad pro make-up.

Vlastnosti:

  • lehká konzistence
  • zklidňuje pokožku a zmírňuje zarudnutí a napětí
  • posiluje pleťové funkce a dodává pokožce vláhu
  • pokožka opět získá rovnoměrný vzhled
  • chrání a pěstí

Použití:

Po ranním čištění pleti s Dr.Hauschka Čistícím krémem a po aplikaci Dr.Hauschka Pleťového tonika naneste stejnoměrně na obličej a krk a dekolt.
Dávkovač po použití opět uzavřete jeho pootočením.
Chraňte před přímým sluncem.

zobrazit tipy

Tipy:

V našem programu nabízíme i tyto denní přípravky pro vysoce citlivou pleť:

Růžový krém "light"
Růžový denní krém

Zdravá a zářivá pleť je výsledkem vyvážené denní a noční péče, přičemž správně zvolené přípravky Dr.Hauschka tvoří základ pro její krásu.
Z celostního hlediska poukazujeme na přípravky pro péči o tělo, jako např. pravidelné pečující rituály za použití Dr.Hauschka tělových olejů a koupelí nohou nebo lázní, jejichž účinky mají blahodárný vliv na naši rovnováhu a vedou ke zlepšení pleti.

Dr.Hauschka Soothing Day Lotion
Dr.Hauschka Beruhigendes Tagesfluid

zobrazit složení

Voda (Aqua)

Používá se deionizovaná pramenitá voda.

Alcohol (Alkohol)

Alkohol je dobré rozpouštědlo mnoha látek. Má konzervační a dezinfekční vlastnosti, tonizuje a osvěžuje a napomáhá vstřebávání účinných látek do pokožky. Získáváme ho kvašením a destilací z ovoce, kukuřice a brambor. Nepřidává se samostatně, ale je součást směsi vody při extrahování rostlinných výtažků.

Kokosovník ořechoplodný (Cocos nucifera)

Zlatavý kokosový olej se získává mletím sušených plodů a má velmi příznivé vyživující a hydratační účinky na pokožku a vlasy.

Glycerin (Glycerín)

Glycerín je alkohol, který se vyskytuje ve všech přírodních tucích. Zde se získává z rostlinných olejů. Dodává přípravku hladkou konzistenci a zároveň působí na pokožku jako přirozený vlhkostní faktor.

Ibišek lékařský (Althaea officinalis)

Používá se výtažek z listů rostliny a z kořene ibišku. Má protizánětlivé účinky a jeho kořeny obsahují slizové látky, které se používají jako zahušťovadlo.

Olej z meruňkových jadérek (Prunus armeniaca)

Olej z meruňkových jadérek je svými vlastnostmi podobný oleji mandlovému. Je výborně snášen všemi druhy pokožky, činí ji hebkou a hladkou. Získává se z mletých meruňkových jader.

Borago officinalis (Brutnák lékařský)

Brutnák lékařský je léčivá rostlina s protizánětlivými a omlazujícími účinky. Z jeho semen se získává olej s vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin. V kosmetice Dr.Hauschka se používá buď vodový výtažek z čerstvých listů rostliny, nebo olej a také v ředěné rytmizované formě.

Alchemilla Vulgaris (Kontryhel obecný)

V kontryhelu obsažené silice, vitamín C a nepatrné množství kyseliny salycilové dělají z této rostliny účinného bojovníka s infekcemi všeho druhu. kromě desinfekčních účinků můžeme u kontryhele vyzdvihnout také jeho stahující účinky.

Třezalka tečkovaná (Hypericum perforatum)

Třezalka je léčivka ze které se získává vynikající olej pro ošetření všech typů pokožky, zejména suché. Regeneruje a aktivuje procesy látkové výměny, zjemňuje a zvláčňuje pokožku. Vhodný k ošetření citlivé, zánětlivé pleti a jako součást přípravků po opalování. Zde se používá výtažek z kvetoucí rostliny.

Persea gratissima (Avokádový olej)

Avokádový olej se získává z plodů avokáda lisovaném za studena. Vyznamenává se příjemnou vůní a vysokým obsahem vitamínu E. Má regenerační účinky a chrání pokožku před vysoušením a negativními vlivy vnějšího prostředí.

Sezamový olej (Sesamum indicum)

Olej získávaný ze semen Sesamum indicum obsahuje převážně glyceridy mastných kyselin – linolové, olejové, palmitové a stearové. Působí jako vyhlazující přísada, vlasový a pleťový kondicionér |

Glyceryl Citrate/Lactate/Linoleate/Oleate

Je glycerin esterifikovaný směsí kyseliny citrónové, mléčné, linolové a olejové. V kosmetice funguje jako emulgátor a také jako přírodní pleťový kondicionér a změkčovač.

Jojobový olej (Simmondsia chinensis)

Jojobový olej se lisuje za studena z plodů jojobového keře. Jeho tekutý vosk zlatavé barvy je téměř bez vůně a má přirozený ochranný UV faktor 4. Je zejména vhodný pro suchou, citlivou a aknózní pleť. Má regenerační účinky a stabilizuje vlhkost v pokožce.

Arachis hypogaea (Arašídový olej)

Arašídový olej se lisuje nebo extrahuje. Hydratuje pokožku a je vhodný pro péči pokožky celého těla a k masážím. Využívá se také jako extrakční látka pro maceraci léčivých rostlin.

Olej z malinových jadérek (Rubus idaeus)

Malina, příbuzná růže, poskytuje nádherně ovocem vonící, jemný olej (bohatý na vitamin E), který pokožce napomáhá udržet mladistvý vzhled. Z deseti kilogramů malých, lehkých jadérek ziskáme jeden kilogram tohoto cenného oleje.

Růže šípková (Rosa canina)

Vodný roztok z šípkových jader. Pěstící a astringentní složka.

Růže damašská (Rosa damascena)

Získávaný éterický olej má protistresové, antiseptické a protizánětlivé vlastnosti.

Kakaové máslo (Theobromac cacao)

Kakaové máslo se získává lisováním kakaových bobů. Zjemňuje a chrání pokožku.

Výtažky z pšeničných otrub (Triticum Vulgare Bran Extract)

Chrání pokožku před škodlivými vlivy životního prostředí a zachovávájí její rovnováhu.

Parfum (Éterické oleje)

Kompozice pečlivě vybranných čistých éterických olejů, která dodává každému produktu jeho jedinečnou vůni.

Citronellol

Složka přírodních éterických olejů.

Linalool

Složka přírodních éterických olejů.

Geraniol

Složka přírodních éterických olejů.

Citral

Složka přírodních éterických olejů.

Benzyl alcohol (Benzyl Alkohol)

Složka přírodních éterických olejů.

Eugenol

Složka přírodních éterických olejů.

Farnesol

Složka přírodních éterických olejů.

Limonene

Složka přírodních éterických olejů.

Slunečnicový olej (Helianthus annuus)

Olej vylisovaný ze semen slunečnice působí jako vyhlazující přísada a pleťový kondicionér.

Galactoarabinan

Galactoarabinan je polysacharid (směs galaktózy a arabinózy) pocházející z modřínu, který dodává přírodní rostlinný gel. Napomáhá pokožce udržovat svoji vlhkost a ponechává na jejím povrchu jemný ochranný film.

Mořská řasa (Chondrus crispus)

Puchratka kadeřavá je severoatlantická červená mořská řasa, která vytváří v horké vodě šlem, který po vystydnutí tuhne. Používá se jako konzistenční činidlo.

Cetearyl Glucoside (Cetearyl Glukosid)

Emulgátor na bázi rostlinného cukru, působí jako stabilizátor O/V (olej ve vodě). Dodává pokožce hebký a příjemný pocit.

Hektorit (Hektorite)

Hektorit je v přírodě se vyskytující bílý minerál, který ve vodě vytváří gely. Používá se jako stabilizátor v emulzích, make-upech, zubních pastách, kuličkových deodorantech.

Sucrose Polystearate (Stearát cukrózy)

Rostlinný koemulgátor z obnovitelných zdrojů. Má hydratační a pěstící vlastnosti.

Algin (Alginát)

Získává se z mořské řasy. V kosmetických přípravcích se používá jako konzistenční prostředek (s vodou tvoří gely).

Sodium Citrate (Citrát sodný)

Rostlinného původu. Pufrační přísada a chelatační činidlo.

Xantanová pryskyřice (Xanthan gum)

Xantan je přírodní polysacharid získaný fermentací z mořských řas. Dohromady s vodou vytváří gel, proto se používá jako želírovací prostředek v kosmetických přípravcích a jako přírodní stabilizátor a emulgátor.

Mastné alkoholy (Cetearyl Alcohol)

Cetearyl Alcohol je směs mastných alkoholů pocházejících z rostlin blízce příbuzných s mastnými kyselinami, včetně dobře zdokumentovaných omega-3 mastných kyselin. Používá se hlavně jako konzistenční činidlo v emulzích, kde zvyšuje jemnost a stabilitu.

Lecitin (Lecithin)

Lecitin ze sóji se používá jako rostlinný emulgátor. V kosmetických přípravcích podporuje pronikání účinných látek do pokožky.

Kyselina citrónová (Citric Acid)

Kyselina citrónová se získává fermentací. Tvoří se při růstu určitých mikroorganismů z melasy a následně se vykristalizuje. V kosmetických přípravcích působí jako přírodní konzervant.
zobrazit související produkty