Dr. Hauschka

Tónovací opalovací krém na obličej SPF 30

40 ml 805 Kč

pro každou pokožku

Tónovací opalovací krém na obličej na přírodní minerální bázi s vysokým ochranným faktorem SPF 30 optimálně chrání pokožku před škodlivými UVA- a UVB paprsky.

Tónovací opalovací krém na obličej SPF 30 je ideální pro světlou neopálenou pleť, které okamžitě dodá svěží a přirozený vzhled.

Tónovací opalovací krém, jehož hodnotné rostlinné oleje a hydratační výtažky z kdoulových semínek a opuncie pečují o vaši tvář již během opalování, je vhodný i pro velmi citlivou pleť.

 

Působí okamžitě po nanášení a je voděodolný.

Vlastnosti:

  • Přírodní minerální ochranný filtr.
  • Bez obsahu syntetických konzervačních, barvících a vonných látek.
  • Ideální pro světlou, neopálenou a citlivou pleť.
  • Oproti běžných filtrům působí minerální filtry okamžitě po nanesení.
  • Krém je voděodolný.

Použití:

  1. Aplikujte na čistou pleť
  2. Nanášejte opakovaně, obzvlášť po pobytu ve vodě.

    Malé děti a batolata chraňte před přímým sluncem.
zobrazit tipy

Tip:

Během dlouhého pobytu na slunci se doporučuje každé dvě hodiny přípravek opakovaně nanést.

Slunce je pro nás prospěšné, ale jen v pravé míře. Vyvarujte se spálení pokožky a tím poškození kožní tkáně.

zobrazit složení

Voda (Aqua)

Používá se deionizovaná pramenitá voda.

Jojobový olej (Buxus chinensis)

Jojobový olej se lisuje za studena z plodů jojobového keře. Jeho tekutý vosk zlatavé barvy je téměř bez vůně a má přirozený ochranný UV faktor 4. Je zejména vhodný pro suchou, citlivou a aknózní pleť. Má regenerační účinky a stabilizuje vlhkost v pokožce.

Alcohol (Alkohol)

Alkohol je dobré rozpouštědlo mnoha látek. Má konzervační a dezinfekční vlastnosti, tonizuje a osvěžuje a napomáhá vstřebávání účinných látek do pokožky. Získáváme ho kvašením a destilací z ovoce, kukuřice a brambor. Nepřidává se samostatně, ale je součást směsi vody při extrahování rostlinných výtažků.

Sezamový olej (Sesamum indicum)

Olej získávaný ze semen Sesamum indicum obsahuje převážně glyceridy mastných kyselin – linolové, olejové, palmitové a stearové. Působí jako vyhlazující přísada, vlasový a pleťový kondicionér |

Oxid titaničitý (CI 77891)

Oxid titaničitý je bílý minerální pigment. Používá se jako zesvětlovač v pudrových základech, dekorativní kosmetice (rtěnky, make-upy at.) a mýdlech. Ve formě mikročásteček se používá jako přirozený ochranný filtr v preparátech proti škodlivým účinkům slunečního záření.

Glyceroltridekanoát (Tricaprylin)

Vyhlazující přísada a rozpouštědlo. Působí jako pleťový kondicionér.

Butyrospermum parkii (Bambucké máslo)

Bambucké máslo (také karité máslo nebo shea butter) zjemňuje a stabilizuje pokožku. Má dobrou snášenlivost a je obzvlášť vhodné pro ošetřování zejména suché a zralé pleti. Ořechy se za tepla lisují a získaný tuk se dále čistí jílem a destilací vodní párou.

Kdouloň podlouhlá (Pyrus cydonia)

Kdouloň je malý strom kvetoucí bílými až narůžovělými květy. Jeho plod je pokrytý voskovitou slupkou. V kosmetice Dr.Hauschka se používá výtažek z kdoulových semínek, který mírní podráždění, má zvláčňující a protizánětlivé účinky a reguluje přirozené množství vody v pleti.

Glycerin (Glycerín)

Glycerín je alkohol, který se vyskytuje ve všech přírodních tucích. Zde se získává z rostlinných olejů. Dodává přípravku hladkou konzistenci a zároveň působí na pokožku jako přirozený vlhkostní faktor.

Oxid zinečnatý (CI 77947))

Oxid zinečnatý je součást pudrů, má lehce vysušující a adstringentní účinek na pleť. Ve formě mikročásteček se používá jako ochranný filtr v preparátech proti škodlivým účinkům slunečního záření.

Kosmatec krystalový (Mesebryamthemum crystallinum)

Kosmatec krystalový je rozložitě poléhavý druh s bělavými květy s bledě růžovými korunními lístky. V kosmetice se používá pro své hydratační a ochranné vlastnosti.

Polyglyceryl-3 Polyricinoleate (Ester triglycerolu s poly-oktadekanovou kyselinou)

Rostlinného původu. Emulgátor a regulátor viskozity přípravku.

Lecitin (Lecithin)

Lecitin ze sóji se používá jako rostlinný emulgátor. V kosmetických přípravcích podporuje pronikání účinných látek do pokožky.

Persea gratissima (Avokádový olej)

Avokádový olej se získává z plodů avokáda lisovaném za studena. Vyznamenává se příjemnou vůní a vysokým obsahem vitamínu E. Má regenerační účinky a chrání pokožku před vysoušením a negativními vlivy vnějšího prostředí.

Sacharosadistearát (Sucrose Distearate)

Rostlinného původu. Vyhlazující přísada, emulgátor.

Betaine (Betain)

Antistatická přísada a regulátor viskozity. Udržuje vlhkost pokožky.

Oryzanol

Oryzanol je přírodní antioxidant. Získává se v první řadě z rýžových otrub a rýžového oleje.

Hydroxid hlinitý (Aluminium Hydroxide)

Hydroxid hlinitý je jeden z nejhojněji se vyskytujících elementů na povrchu zemně. Použité složky v přípravcích Dr.Hauschka slouží k obalení částečků oxidu titaničitého v opalovacích přípravcích. Udržují je pohromadě a umožňují nanášení přípravku v tenké vrstvě. Nepronikají do pokožky.

Stearyl Beeswax (Estery mastných kyselin včelího vosku s oktadekanolem)

Přírodní vyhlazující přísada.

Behenyl Beeswax

Dokosyl ester mastných kyselin včelího vosku. Dodává krémům hladkou konzistenci.

Parfum (Éterické oleje)

Kompozice pečlivě vybranných čistých éterických olejů, která dodává každému produktu jeho jedinečnou vůni.

Linalool

Složka přírodních éterických olejů.

Geraniol

Složka přírodních éterických olejů.

Citral

Složka přírodních éterických olejů.

Limonene

Složka přírodních éterických olejů.

Citronellol

Složka přírodních éterických olejů.

Benzyl Benzoate

Složka přírodních éterických olejů.

Farnesol

Složka přírodních éterických olejů.

Kyselina křemičitá (Silica)

Kyselina křemičitá (silikagel). Velmi lehký, objemný prášek, který tvoří s vodou a lipidy gely. Není toxický a nedráždí pokožku ani sliznice.

Esculin (Eskulin)

Esculin je flavonoid obsažený v kůře kaštanu, zlepšuje pružnost a pevnost cév a kapilár. Má zklidňující účinky, tlumí otoky a příznivě ovlivňuje elasticitu a prokrvení kůže.

Propolis (Propolis cera)

Propolis je včelí produkt s antiseptickými, protizánětlivými a antibakteriálními účinky.

Související produkty: