Dr. Hauschka

200 ml 668,00 Kč  

Heublüten Kardamom Reinigungsbalsam EYY big.jpg

pro každou pokožku

Krémový balzám harmonizuje a má uklidňující účinek. Ručně sbírané luční kvítí, esence z kardamomu a kasie plus bohatý avokádový olej pohladí a uvolní tělo a mysl.
Sprchový balzám je vhodný pro tělo i ruce.

zobrazit podrobný popis

pro každou pokožku

Krémový balzám harmonizuje a má uklidňující účinek. Ručně sbírané luční kvítí, esence z kardamomu a kasie plus bohatý avokádový olej pohladí a uvolní tělo a mysl.
Sprchový balzám je vhodný pro tělo i ruce.

Obal je vyrobený z recyklovatelných DHPE plastových lahví od mléka. Nejenže je ekologický, ale i nadčasový a nadchne vás svým minimalistickým designem.

Vlastnosti:

  • Šetrně čistí a vydatně pěstí
  • Vhodný i pro citlivou pokožku
  • Zklidňuje a uvolňuje
  • S čistou vůní éterických olejů z karmamomu a kasie
  • bez obsahu syntetických konzervačních, barvících či vonných látek

Použití:

Používejte během sprchování k očistě těla nebo k běžnému mytí rukou.

zobrazit složení

Voda (Aqua)

Používá se deionizovaná pramenitá voda.

Luční kvítí (Hayflower Extract)

Výtažky z lučního kvítí mají uvolňující účinky a působí blahodárně na svalstvo a klouby.

Kokoyl glutamát disodný (Disodium Cocoyl Glutamate)

Vyrábí se z kokosového oleje a aminokyseliny glutamové. Je velmi šetrný, nenarušuje pH pokožky. Má skvělé čistící a pěnivé schopnosti a změkčuje tvrdou vodu.

Olej ze semínek kardamomu (Elettaria Cardamomum Seed Oil)

Kardamom patří do čeledi zázvorovitých a obsahuje celou řadu hodnotných složek. Působí antibakteriálně a podporuje metabolismus a máhřejivé vlastnosti. Jeho vůně je aromatická a intenzivní.

Xantanová pryskyřice (Xanthan gum)

Xantan je přírodní polysacharid získaný fermentací z mořských řas. Dohromady s vodou vytváří gel, proto se používá jako želírovací prostředek v kosmetických přípravcích a jako přírodní stabilizátor a emulgátor.

Kyselina citrónová (Citric Acid)

Kyselina citrónová se získává fermentací. Tvoří se při růstu určitých mikroorganismů z melasy a následně se vykristalizuje. V kosmetických přípravcích působí jako přírodní konzervant.

Farnesol

Složka přírodních éterických olejů.

Benzyl Benzoate

Složka přírodních éterických olejů.

Benzyl Salicylate

Složka přírodních éterických olejů.

Geraniol

Složka přírodních éterických olejů.

Linalool

Složka přírodních éterických olejů.

Limonene

Složka přírodních éterických olejů.

Éterické oleje (Parfum)

Kompozice pečlivě vybranných čistých éterických olejů, která dodává každému produktu jeho jedinečnou vůni.

Natrium-N-acylglutamát (Sodium Cocoyl Glutamate)

Acyl odvozen od mastných kyselin kokosového oleje. Surfaktant a čistící přísada.

Hektorit (Hektorite)

Hektorit je v přírodě se vyskytující bílý minerál, který ve vodě vytváří gely. Používá se jako stabilizátor v emulzích, make-upech, zubních pastách, kuličkových deodorantech.

Jojobový olej (Simmondsia chinensis)

Jojobový olej se lisuje za studena z plodů jojobového keře. Jeho tekutý vosk zlatavé barvy je téměř bez vůně a má přirozený ochranný UV faktor 4. Je zejména vhodný pro suchou, citlivou a aknózní pleť. Má regenerační účinky a stabilizuje vlhkost v pokožce.

Kdouloň podlouhlá (Pyrus cydonia)

Kdouloň je malý strom kvetoucí bílými až narůžovělými květy. Jeho plod je pokrytý voskovitou slupkou. V kosmetice Dr.Hauschka se používá výtažek z kdoulových semínek, který mírní podráždění, má zvláčňující a protizánětlivé účinky a reguluje přirozené množství vody v pleti.

Cukrové tensidy (Decyl Glucoside)

Jemné, šetrné neiontové sloučeniny pocházející z cukru a rostlinných olejů. Působí jako surfaktant a stabilizátor emulze.

Kokosové glukosidy (Coco Glucoside)

Kokosové glukosidy se získavají z alkoholu kokosového oleje a přírodní glukózy Slouží jako tensidy v šamponech, sprchových gelech a pěnových koupelích šetrné k pokožce.

Alkohol (Alcohol)

Alkohol je dobré rozpouštědlo mnoha látek. Má konzervační a dezinfekční vlastnosti (tonizuje a osvěžuje) a napomáhá vstřebávání účinných látek do pokožky. Zde je získáván kvašením a destilací z ovoce, kukuřice a brambor. V kosmetice Dr.Hauschka se nepřidává samostatně, ale je součást směsi vody a alkoholu při extrahování.

Glycerín (Glycerin)

Glycerín je alkohol, který se vyskytuje ve všech přírodních tucích. Zde se získává z rostlinných olejů. Dodává přípravku hladkou konzistenci a zároveň působí na pokožku jako přirozený vlhkostní faktor.

Avokádový olej (Persea gratissima)

Avokádový olej se získává z plodů avokáda lisovaném za studena. Vyznamenává se příjemnou vůní a vysokým obsahem vitamínu E. Má regenerační účinky a chrání pokožku před vysoušením a negativními vlivy vnějšího prostředí.

Slunečnicový olej (Helianthus annuus)

Olej vylisovaný ze semen slunečnice působí jako vyhlazující přísada a pleťový kondicionér.
zobrazit související produkty