Dr. Hauschka

Scalp Mask - maska pro citlivou vlasovou pokožku

25 ml 495 Kč

Pěstící a zklidňující maska pro vysoce citlivou vlasovou pokožku je vhodná i při výskytu dermatitidy.

Intenzivně posiluje a stabilizuje kožní bariéru, která si tak lépe udržuje obsah vlhkosti. Zároveň zbavuje pokožku svědění a zmírňuje její podráždění či pocit napětí nebo suchosti a loupání.

Scalp Mask obsahuje jemnou moučku z dýňových semínek bohatou na rostlinné proteiny, výtažky z kosmatce a jalovce, hodnotné oleje z olivovníku, jojoby a avokáda a vybrané rostlinné vosky.
Dermatologické testy potvrzují velmi dobrou snášenlivost a pěstící vlastnosti.

Scalp Mask neobsahuje jakékoliv vonné látky nebo silikony a je vhodná i pro barvené vlasy.

Doporučujeme používat v kombinaci s Dr.Hauschka MED Krémovým šamponem Rhassoul.

Použití:

Aplikujte vždy před mytím vlasů na suchou vlasovou pokožku.
Maska je velmi vydatná a stačí malé množství.

Před nanášením vlasy dobře pročešte a masku aplikujte pěšinku po pěšince na vlasovou pokožku přímo z tubičky. Na silně postižená místa dejte o kapičku více. Jemně vmasírujte do pokožky, zabalte ručníkem a nechte několik minut nebo i déle působit.
Důkladně smyjte vlažnou vodou a poté vlasy umyjte.

Velmi dobrých výsledků docílíte v kombinaci s Krémovým šamponem Rhassoul.

Tip: Pro extra dávku péče lze masku ponechat působit přes noc a vlasy ráno umýt. Nezapomeňte zabalit vlasy do ručníku, nebo položit ručník na polštář.

zobrazit složení

Olivový olej (Olea Europaea)

Olivový olej se získává lisováním za studena. Používá se výhradně ten nejkvalitnější olej z prvního lisování. Má zvláčňující a antioxidační vlastnosti.

Lanolín (Lanolin)

Lanolin je sekret z mazových žláz ovcí. Má schopnost absorbovat několikanásobně větší množství vody než jeho objem a vytváří přitom emulzi olej/voda. V kosmetických preparátech se čistý lanolín používá jako koemulgátor, silně přilnavý lipid a činidlo dodávající pleti vysokou vláčnost.

Voda (Aqua)

Používá se deionizovaná pramenitá voda.

Cucurbita Pepo (Tykev obecná)

Persea gratissima (Avokádový olej)

Avokádový olej se získává z plodů avokáda lisovaném za studena. Vyznamenává se příjemnou vůní a vysokým obsahem vitamínu E. Má regenerační účinky a chrání pokožku před vysoušením a negativními vlivy vnějšího prostředí.

Jojobový olej (Simmondsia chinensis)

Jojobový olej se lisuje za studena z plodů jojobového keře. Jeho tekutý vosk zlatavé barvy je téměř bez vůně a má přirozený ochranný UV faktor 4. Je zejména vhodný pro suchou, citlivou a aknózní pleť. Má regenerační účinky a stabilizuje vlhkost v pokožce.

Ricinový olej (Ricinus communis)

Ricinový olej se získává lisováním za studena ze semen ricinového keře.

Juniperus Communis (Jalovec)

Kosmatec krystalový (Mesebryamthemum crystallinum)

Kosmatec krystalový je rozložitě poléhavý druh s bělavými květy s bledě růžovými korunními lístky. V kosmetice se používá pro své hydratační a ochranné vlastnosti.

Glycerin (Glycerín)

Glycerín je alkohol, který se vyskytuje ve všech přírodních tucích. Zde se získává z rostlinných olejů. Dodává přípravku hladkou konzistenci a zároveň působí na pokožku jako přirozený vlhkostní faktor.

Alcohol (Alkohol)

Alkohol je dobré rozpouštědlo mnoha látek. Má konzervační a dezinfekční vlastnosti, tonizuje a osvěžuje a napomáhá vstřebávání účinných látek do pokožky. Získáváme ho kvašením a destilací z ovoce, kukuřice a brambor. Nepřidává se samostatně, ale je součást směsi vody při extrahování rostlinných výtažků.

Hektorit (Hektorite)

Hektorit je v přírodě se vyskytující bílý minerál, který ve vodě vytváří gely. Používá se jako stabilizátor v emulzích, make-upech, zubních pastách, kuličkových deodorantech.

Včelí vosk (Cera alba)

Včelí vosk patří k nejpoužívanějším přírodním voskům v kosmetice - funguje jako emulgátor a zahušťovadlo. Zároveň chrání proti vněším vlivům a napomáhá při regeneraci pokožky.

Mastné alkoholy (Cetearyl Alcohol)

Cetearyl Alcohol je směs mastných alkoholů pocházejících z rostlin blízce příbuzných s mastnými kyselinami, včetně dobře zdokumentovaných omega-3 mastných kyselin. Používá se hlavně jako konzistenční činidlo v emulzích, kde zvyšuje jemnost a stabilitu.

Lecitin (Lecithin)

Lecitin ze sóji se používá jako rostlinný emulgátor. V kosmetických přípravcích podporuje pronikání účinných látek do pokožky.

Candelilla cera (Candelilla vosk)

Candelilla vosk se získává z listů mexického pryšce voskodárného (Euphorbia cerifera). Působí jako emulgátor a stabilizátor v přípravcích a zároveň chrání pokožku před vysoušením.

Acetum (Ocet)

Slunečnicový olej (Helianthus annuus)

Olej vylisovaný ze semen slunečnice působí jako vyhlazující přísada a pleťový kondicionér.

Amyris Balsamifera Oil (Amyrisový olej)

Vhodný pro suchou i mastnou, svědivou a citlivou pokožku.

Salvia Triloba (Šalvěj trojlaločná)