Dr. Hauschka

Krémový šampon Rhassoul

150 ml 535 Kč
30 ml 108 Kč

Krémový šampon Rhassoul obzvlášť šetrně čistí a rychle zklidňuje podrážděnou a svědící pokožku hlavy.

Receptura obsahuje přírodní čistící složky lávové země (tzv. marocký jíl neboli rhassoul), které jsou bohaté na minerální látky, výtažky z kosmatce a jalovce, jemné rostlinné oleje a tensidy.

Zmírňuje pocit napětí a suchosti, svědění rychle ustoupí a pokožka hlavy získá citelný pocit úlevy.

Krémový šampon Rhassoul neobsahuje jakékoliv vonné látky nebo silikony a je vhodný i pro barvené vlasy.
Dermatologické testy potvrzují velmi dobrou snášenlivost a pěstící vlastnosti při výskytu atopické dermatitidy.

 

Jako následnou péči doporučujeme Dr.Hauschka MED Scalp Mask.
 

Vlastnosti:

  • Vhodný pro vysoce citlivou pokožku hlavy a při výskytu atopické dermatitidy.
  • Zmírňuje pocit napětí, suchosti či svědění.
  • Pokožka hlavy rychle získá citelný pocit úlevy.
  • Bez parfemace a silikonů, vhodný i pro barvené vlasy.

Použití:

Používejte při každém mytí vlasů, nebo střídavě s Kosmatcovým šamponem.
- šampon vmasírujte do navlhčené pokožky hlavy a vlasů
Ponechte pár minut působit a důkladně smyjte vlažnou vodou.
Vlasy jemně osušte (bez drhnutí) ručníkem a ideálně nechte uschnout na vzduchu. Fén používejte na nízké teplotě.
zobrazit složení

Voda (Aqua)

Používá se deionizovaná pramenitá voda.

Moroccan Lava Clay (Marocký jíl, Rhassoul)

Glycerin (Glycerín)

Glycerín je alkohol, který se vyskytuje ve všech přírodních tucích. Zde se získává z rostlinných olejů. Dodává přípravku hladkou konzistenci a zároveň působí na pokožku jako přirozený vlhkostní faktor.

Kosmatec krystalový (Mesebryamthemum crystallinum)

Kosmatec krystalový je rozložitě poléhavý druh s bělavými květy s bledě růžovými korunními lístky. V kosmetice se používá pro své hydratační a ochranné vlastnosti.

Alcohol (Alkohol)

Alkohol je dobré rozpouštědlo mnoha látek. Má konzervační a dezinfekční vlastnosti, tonizuje a osvěžuje a napomáhá vstřebávání účinných látek do pokožky. Získáváme ho kvašením a destilací z ovoce, kukuřice a brambor. Nepřidává se samostatně, ale je součást směsi vody při extrahování rostlinných výtažků.

Kokoyl glutamát disodný (Disodium Cocoyl Glutamate)

Vyrábí se z kokosového oleje a aminokyseliny glutamové. Je velmi šetrný, nenarušuje pH pokožky. Má skvělé čistící a pěnivé schopnosti a změkčuje tvrdou vodu.

Sodium Cocoyl/Olivoyl (Hydrolyzovaný ovesný protein)

Juniperus Communis (Jalovec)

Persea gratissima (Avokádový olej)

Avokádový olej se získává z plodů avokáda lisovaném za studena. Vyznamenává se příjemnou vůní a vysokým obsahem vitamínu E. Má regenerační účinky a chrání pokožku před vysoušením a negativními vlivy vnějšího prostředí.

Olivový olej (Olea Europaea)

Olivový olej se získává lisováním za studena. Používá se výhradně ten nejkvalitnější olej z prvního lisování. Má zvláčňující a antioxidační vlastnosti.

Acetum (Ocet)

Kokosové glukosidy (Coco Glucoside)

Kokosové glukosidy se získavají z alkoholu kokosového oleje a přírodní glukózy Slouží jako tensidy v šamponech, sprchových gelech a pěnových koupelích šetrné k pokožce.

Natrium-N-acylglutamát (Sodium Cocoyl Glutamate)

Acyl odvozen od mastných kyselin kokosového oleje. Surfaktant a čistící přísada.

Fructose

Fructosyl Cocoate/Olivate

Mořská řasa (Chondrus crispus)

Puchratka kadeřavá je severoatlantická červená mořská řasa, která vytváří v horké vodě šlem, který po vystydnutí tuhne. Používá se jako konzistenční činidlo.

Jojobový olej (Simmondsia chinensis)

Jojobový olej se lisuje za studena z plodů jojobového keře. Jeho tekutý vosk zlatavé barvy je téměř bez vůně a má přirozený ochranný UV faktor 4. Je zejména vhodný pro suchou, citlivou a aknózní pleť. Má regenerační účinky a stabilizuje vlhkost v pokožce.

Slunečnicový olej (Helianthus annuus)

Olej vylisovaný ze semen slunečnice působí jako vyhlazující přísada a pleťový kondicionér.

Xantanová pryskyřice (Xanthan gum)

Xantan je přírodní polysacharid získaný fermentací z mořských řas. Dohromady s vodou vytváří gel, proto se používá jako želírovací prostředek v kosmetických přípravcích a jako přírodní stabilizátor a emulgátor.

Amyris Balsamifera Oil (Amyrisový olej)

Vhodný pro suchou i mastnou, svědivou a citlivou pokožku.

Salvia Triloba (Šalvěj trojlaločná)