Dr.Hauschka
home quick shop podpora můj účet košík pokladna
home » Dr.Hauschka » Péče o tělo 
 

Dr.Hauschka Facebook

dodací podmínky
obchodní podmínky
ochrana soukromí
napište nám
o nás
Mohlo by vás zajímat
Účinně proti stresu
Biokosmetika?
Kdo používá kosmetiku Dr.Hauschka?
Obličejová gymnastika
Vnější péče o pleť
Potrava pro pokožku
Péče pro muže
Péče o matku a dítě

Tělový balzám Mandle

 

145 ml: 476Kč
10 ml: 56Kč

pro každou pokožku

Vydatný tělový balzám unáší naše smysly do jižních krajin, kde kvetoucí mandle hlásají začátek jara.

Tato teplá a smyslná vůně nás zahalí do něžného květinového pláště, který brzy na to rozvine svou sílu pravého italského léta. Zároveň působí mandle jako obzvlášť významná pěstící složka: jemný olej lisovaný z mandlových jader totiž intenzivně vyhlazuje a zjemňuje naši pokožku. Výtažky z třezalky zklidňují projevy podráždění a úročník dodává suché, citlivé pokožce rovnováhu. Naše pokožka bude opět pružná a hebká. Oleje z avokáda, makadamových ořechů a olivovníku působí posilujícími a ochrannými účinky, přičemž výtažky z kdoule a ibišku dodávají pokožce dostatečnou vláhu. Výsledkem je hladká, pěstěná pokožka, ve které se cítíme dobře.

 

Vlastnosti

 

  • intenzivně pěstí suchou, citlivou pokožku
  • chrání dlouhodobě před vysoušením
  • podporuje přirozenou rovnováhu pokožky
  • bez obsahu jakýchkoliv syntetických konzervačních, barvících či vonných látek

Použití

Používejte kdykoliv. Po sprše, koupeli nebo saunování.
Tělový balzám se rychle vstřebává a dodává sametový pocit – můžete se ihned obléknout.

Voda (Aqua)

Používá se deionizovaná pramenitá voda.

Jojobový olej (Simmondsia chinensis)

Jojobový olej se lisuje za studena z plodů jojobového keře. Jeho tekutý vosk zlatavé barvy je téměř bez vůně a má přirozený ochranný UV faktor 4. Je zejména vhodný pro suchou, citlivou a aknózní pleť. Má regenerační účinky a stabilizuje vlhkost v pokožce.

Alkohol (Alcohol)

Alkohol je dobré rozpouštědlo mnoha látek. Má konzervační a dezinfekční vlastnosti (tonizuje a osvěžuje) a napomáhá vstřebávání účinných látek do pokožky. Zde je získáván kvašením a destilací z ovoce, kukuřice a brambor.

Mandlový olej (Prunus dulcis)

Mandlový olej je velice jemný olej, lehce se vstřebává do pokožky a má silné regenerační účinky. Zde je získáván ze za studena lisovaných mandlí z biodynamického pěstování.

Avokádový olej (Persea gratissima)

Avokádový olej se získává z plodů avokáda lisovaném za studena. Vyznamenává se příjemnou vůní a vysokým obsahem vitamínu E. Má regenerační účinky a chrání pokožku před vysoušením a negativními vlivy vnějšího prostředí.

Olivový olej (Olea Europaea)

Olivový olej se získává lisováním za studena. Používá se výhradně ten nejkvalitnější olej z prvního lisování. Má zvláčňující a antioxidační vlastnosti.

Kdouloň podlouhlá (Pyrus cydonia)

Kdouloň je malý strom kvetoucí bílými až narůžovělými květy. Jeho plod je pokrytý voskovitou slupkou. V kosmetice Dr.Hauschka se používá výtažek z kdoulových semínek, který mírní podráždění, má zvláčňující a protizánětlivé účinky a reguluje přirozené množství vody v pleti.

Úročník bolhoj (Anthyllis vulneraria)

Úročník bolhoj je léčivá rostlina obsahující třísloviny, saponin, sliz a žluté barvivo. Používá se jako léčivý prostředek s antiseptickými a protizánětlivými účinky.

Olej z meruňkových jadérek (Prunus armeniaca)

Olej z meruňkových jadérek je svými vlastnostmi podobný oleji mandlovému. Je výborně snášen všemi druhy pokožky. Získává se z mletých meruňkových jader.

Glycerín (Glycerin)

Glycerín je alkohol, který se vyskytuje ve všech přírodních tucích. Zde se získává z rostlinných olejů. Dodává přípravku hladkou konzistenci a zároveň působí na pokožku jako přirozený vlhkostní faktor.

Bambucké máslo (Butyrospermum parkii)

Bambucké máslo (také karité máslo nebo shea butter) zjemňuje a stabilizuje pokožku. Má dobrou snášenlivost a je obzvlášť vhodné pro ošetřování zejména suché a zralé pleti. Ořechy se za tepla lisují a získaný tuk se dále čistí jílem a destilací vodní párou.

Sacharosalaurát (Sucrose Laurate)

Rostlinného původu. Emulgátor, surfaktant, pleťový kondicionér.

Voda z květů pomerančovníku (Citrus Aurantium Amara Flower Distillate)

Získává se destilací. Dodává jemnou vůni a posiluje pokožku.

Glycerol-stearát (Glyceryl Stearate)

Glycerol-stearát se zde vyrábí z přírodních surovin a slouží jako konzistenční činidlo v emulzích.

Makadamový olej (Macadamia ternifolia)

Olej z makadamových ořechů je bezbarvá až světle žlutá olejovitá kapalina s charakteristickou vůní. Lehce se vstřebává, chrání hydratuje a regeneruje pokožku. Obsahuje vitamíny A, B, E a má přirozený UV faktor 3-4.

Slunečnicový olej (Helianthus annuus)

Olej vylisovaný ze semen slunečnice působí jako vyhlazující přísada a pleťový kondicionér.

Třezalka tečkovaná (Hypericum perforatum)

Třezalka je léčivka ze které se získává vynikající olej pro ošetření všech typů pokožky, zejména suché. Regeneruje a aktivuje procesy látkové výměny, zjemňuje a zvláčňuje pokožku. Vhodný k ošetření citlivé, zánětlivé pleti a jako součást přípravků po opalování. Zde se používá výtažek z kvetoucí rostliny.

Hektorit (Hektorite)

Hektorit je v přírodě se vyskytující bílý minerál, který ve vodě vytváří gely. Používá se jako stabilizátor v emulzích, make-upech, zubních pastách, kuličkových deodorantech.

Éterické oleje (Parfum)

Kompozice pečlivě vybranných čistých éterických olejů, která dodává každému produktu jeho jedinečnou vůni.

Citronellol

Složka přírodních éterických olejů.

Limonene

Složka přírodních éterických olejů.

Geraniol

Složka přírodních éterických olejů.

Kumarín (Coumarin)

Složka přírodních éterických olejů.

Citral

Složka přírodních éterických olejů.

Linalool

Složka přírodních éterických olejů.

Farnesol

Složka přírodních éterických olejů.

Lysolecitin

Ibišek lékařský (Althaea officinalis)

Používá se výtažek z listů rostliny a z kořene ibišku. Má protizánětlivé účinky a jeho kořeny obsahují slizové látky, které se používají jako zahušťovadlo.

Rakytníkový olej (Hippophae rhamnoides)

Rakytník řešetlákový je rozvětvený keř se žlutými, oranžovými až červenými plody. Plody, listy i větve rakytníku mají antioxidantní vlastnosti a vysoký podíl vitamínu C. V kosmetice Dr.Hauschka se používá olej z rakytníkových plodů.

Candelilla vosk (Candelilla cera)

Candelilla vosk se získává z listů mexického pryšce voskodárného (Euphorbia cerifera). Působí jako emulgátor a stabilizátor v přípravcích a zároveň chrání pokožku před vysoušením.

Xantanová pryskyřice (Xanthan gum)

Xantan je přírodní polysacharid získaný fermentací z mořských řas. Dohromady s vodou vytváří gel, proto se používá jako želírovací prostředek v kosmetických přípravcích a jako přírodní stabilizátor a emulgátor.