Dr.Hauschka
home quick shop podpora můj účet košík pokladna
home » Dr.Hauschka » Péče o tělo 
 

Dr.Hauschka Facebook

dodací podmínky
obchodní podmínky
ochrana soukromí
napište nám
o nás
Mohlo by vás zajímat
Účinně proti stresu
Biokosmetika?
Kdo používá kosmetiku Dr.Hauschka?
Obličejová gymnastika
Vnější péče o pleť
Potrava pro pokožku
Péče pro muže
Péče o matku a dítě

Tělový balzám Levandule Santal

 

145 ml: 476Kč
10 ml: 56Kč

pro každou pokožku

Svěží a zároveň elegantní levandulové aroma tělového balzámu uvolňuje naši mysl a hřejivě hedvábná vůně santalového dřeva nás uzemňuje a dodává rozvážnost.

Díky zklidňujícím vlastnostem tělového balzámu získává i naše pokožka opět svoji přirozenou rovnováhu. Výtažky z meduňky a šťavelu mají celkově harmonizující účinek na naši pokožku a vysoce hodnotné oleje z makadamových ořechů, meruňkových jader a avokáda posilují její obranyschopnost vůči vnějším vlivům.

Tělový balzám Levandule Santal intenzivně pěstí
a ponechává naši pokožku sametově hebkou a pružnou.

 

Vlastnosti

  • působí vyrovnávajícími účinky na tělo a mysl
  • váže a reguluje obsah vlhkosti pokožky
  • bez obsahu jakýchkoliv syntetických konzervačních, barvících či vonných látek

Použití

Po sprše či koupeli jemně naneste na pokožku

Voda (Aqua)

Používá se deionizovaná pramenitá voda.

Olivový olej (Olea Europaea)

Olivový olej se získává lisováním za studena. Používá se výhradně ten nejkvalitnější olej z prvního lisování. Má zvláčňující a antioxidační vlastnosti.

Alkohol (Alcohol)

Alkohol je dobré rozpouštědlo mnoha látek. Má konzervační a dezinfekční vlastnosti (tonizuje a osvěžuje) a napomáhá vstřebávání účinných látek do pokožky. Zde je získáván kvašením a destilací z ovoce, kukuřice a brambor. V kosmetice Dr.Hauschka se nepřidává samostatně, ale je součást směsi vody a alkoholu při extrahování.

Makadamový olej (Macadamia ternifolia)

Olej z makadamových ořechů je bezbarvá až světle žlutá olejovitá kapalina s charakteristickou vůní. Lehce se vstřebává, chrání hydratuje a regeneruje pokožku. Obsahuje vitamíny A, B, E a má přirozený UV faktor 3-4.

Glycerín (Glycerin)

Glycerín je alkohol, který se vyskytuje ve všech přírodních tucích. Zde se získává z rostlinných olejů. Dodává přípravku hladkou konzistenci a zároveň působí na pokožku jako přirozený vlhkostní faktor.

Kdouloň podlouhlá (Pyrus cydonia)

Kdouloň je malý strom kvetoucí bílými až narůžovělými květy. Jeho plod je pokrytý voskovitou slupkou. V kosmetice Dr.Hauschka se používá výtažek z kdoulových semínek, který mírní podráždění, má zvláčňující a protizánětlivé účinky a reguluje přirozené množství vody v pleti.

Levandule lékařská (Lavandula angustifolia)

Levandule je léčivá a okrasná rostlina s fialově-modrými příjemně vonícími květy. Má hojivé a antiseptické účinky. Její silice je často součástí kosmetických přípravků, parfémů, mýdel. V kosmetice Dr.Hauschka se používá éterický levandulový olej.

Avokádový olej (Persea gratissima)

Avokádový olej se získává z plodů avokáda lisovaném za studena. Vyznamenává se příjemnou vůní a vysokým obsahem vitamínu E. Má regenerační účinky a chrání pokožku před vysoušením a negativními vlivy vnějšího prostředí.

Úročník bolhoj (Anthyllis vulneraria)

Úročník bolhoj je léčivá rostlina obsahující mimo jiné třísloviny, saponin, sliz a také žluté barvivo. Má antiseptické a protizánětlivé účinky a tvoří centrální složku ve většina přípravcích Dr.Hauschka.

Olej z meruňkových jadérek (Prunus armeniaca)

Olej z meruňkových jadérek je svými vlastnostmi podobný oleji mandlovému. Je výborně snášen všemi druhy pokožky, činí ji hebkou a hladkou. Získává se z mletých meruňkových jader.

Přeslička rolní (Equisetum arvense)

Přeslička rolní je léčivá rostlina bez květů. Obsahuje vysoký podíl křemíku a mnoho minerálů a vitamínů, posiluje nehty a podporuje růst vlasů. V kosmetice Dr.Hauschka se používá výtažek z čerstvé rostliny.

Slunečnicový olej (Helianthus annuus)

Olej vylisovaný ze semen slunečnice působí jako vyhlazující přísada a pleťový kondicionér.

Meduňka lékařská (Melissa officinalis)

Výtažek z meduňky květ/listy/stonek. Již od středověku je meduňka známá pro své léčebné vlastnosti: pokud narazí na nesrovnalosti, má vyrovnávající účinky. V kompozici s dalšími výtažky z léčivých rostlin pomáhá meduňka dostat mastné, suché a citlivé partie pleti do harmonické rovnováhy.

Glycerol-stearát (Glyceryl Stearate)

Glycerol-stearát se zde vyrábí z přírodních surovin a slouží jako konzistenční činidlo v emulzích.

Éterické oleje (Parfum)

Kompozice pečlivě vybranných čistých éterických olejů, která dodává každému produktu jeho jedinečnou vůni.

Santal bílý (Santalum album)

Éterické oleje se získávají ze dřeva santalu bíleho.

Linalool

Složka přírodních éterických olejů.

Citronellol

Složka přírodních éterických olejů.

Geraniol

Složka přírodních éterických olejů.

Limonene

Složka přírodních éterických olejů.

Farnesol

Složka přírodních éterických olejů.

Benzyl Benzoate

Složka přírodních éterických olejů.

Eugenol

Složka přírodních éterických olejů.

Benzyl Salicylate

Složka přírodních éterických olejů.

Kumarín (Coumarin)

Složka přírodních éterických olejů.

Citral

Složka přírodních éterických olejů.

Bambucké máslo (Butyrospermum parkii)

Bambucké máslo (také karité máslo nebo shea butter) zjemňuje a stabilizuje pokožku. Má dobrou snášenlivost a je obzvlášť vhodné pro ošetřování zejména suché a zralé pleti. Ořechy se za tepla lisují a získaný tuk se dále čistí jílem a destilací vodní párou.

Kakaové máslo (Theobromac cacao)

Kakaové máslo se získává lisováním kakaových bobů. Zjemňuje a chrání pokožku.

Hektorit (Hektorite)

Hektorit je v přírodě se vyskytující bílý minerál, který ve vodě vytváří gely. Používá se jako stabilizátor v emulzích, make-upech, zubních pastách, kuličkových deodorantech.

Mastný alkohol (Cetyl Alcohol)

Cetyl Alkohol je mastný alkohol, který se v přírodě vyskytuje vázaný v olejích, tucích a voscích. Nepůsobí agresivně na pokožku, je šetrný a zjemňuje. V kosmetice se přidává do emulzí, kde zvyšuje jemnost a stabilitu.

Sacharosa- stearát (Sucrose Stearate)

Rostlinného původu. Emulgátor a pleťový kondicionér.

Mořská řasa (Chondrus crispus)

Puchratka kadeřavá je severoatlantická červená mořská řasa, která vytváří v horké vodě šlem, který po vystydnutí tuhne. Používá se jako konzistenční činidlo.

Xantanová pryskyřice (Xanthan gum)

Xantan je přírodní polysacharid získaný fermentací z mořských řas. Dohromady s vodou vytváří gel, proto se používá jako želírovací prostředek v kosmetických přípravcích a jako přírodní stabilizátor a emulgátor.