Dr.Hauschka
home quick shop podpora můj účet košík pokladna
home » Dr.Hauschka » Intenzivní péče o pleť 
 

Dr.Hauschka Facebook

dodací podmínky
obchodní podmínky
ochrana soukromí
napište nám
o nás
Mohlo by vás zajímat
Účinně proti stresu
Biokosmetika?
Kdo používá kosmetiku Dr.Hauschka?
Obličejová gymnastika
Vnější péče o pleť
Potrava pro pokožku
Péče pro muže
Péče o matku a dítě

Zklidňující maska

 

30 ml: 714Kč
5 ml: 126Kč

pro citlivou pleť

Dr.Hauschka Zklidňující maska chrání a posiluje stresovanou pokožku.

Vyvážená kompozice s kontryhelem, brutnákem, pohankou a diviznou posiluje pokožku a funkce jí vlastní. Hydratační složky z kdoulových semínek a vilínová voda pomáhají pokožce uchovávat svou vlhkost. Úročník má vyrovnávající účinky na podrážděnou a zčervenalou pleť. Hodnotné rostlinné oleje z bambuckého másla, z makadamia a kokosových ořechů dodávají intenzivní péči.

Pocit napětí, zarudnutí a záněty se stanou minulostí a pokožka nabude odpočinutého a zároveň jasného a rovnoměrného vzhledu.

Vlastnosti

  • Zmírňuje a uvolňuje zarudnutí a napětí pokožky
  • Hydratuje a posiluje stresovanou pokožku

Použití

  1. Po čistění pleti s Dr.Hauschka Pleťovým čistícím krémem nebo Dr.Hauschka Pleťovým čistícím mlékem a tonizování pomocí Dr.Hauschka Pleťového Tonika velkoryse naneste na obličej (včetně očních partií), krk a dekolt.
  2. Po 20 minutách odejměte zbytky přípravku teplým vlhkým ručníčkem.
  3. Nejlepších výsledků dosáhnete používáním masky 1-2 x týdně.

Tipy

Při velmi citlivé a zarudlé pleti je vynikající nanést Zkliňující masku několikrát do roka a to po dobu 4 až 6 týdnů pod Váš oblíbený denní přípravek.

Vyzkoušejte také Dr.Hauschka Intenzivní pleťovou kúru 03, která stabilizuje precitlivělou pokožku.

Voda (Aqua)

Používá se deionizovaná pramenitá voda.

Vilín virginský (Hamamelis virginiana)

Vilín je vysoký keř se žlutými vonnými květy. Má svíravé, protizánětlivé a antioxidační vlastnosti. Je to klíčová rostlina při výrobě Dr.Hauschka kosmetiky, kde se využívá výtažek z jeho listů a kůry, nebo v ředěné rytmizované formě.

Kdouloň podlouhlá (Pyrus cydonia)

Kdouloň je malý strom kvetoucí bílými až narůžovělými květy. Jeho plod je pokrytý voskovitou slupkou. V kosmetice Dr.Hauschka se používá výtažek z kdoulových semínek, který mírní podráždění, má zvláčňující a protizánětlivé účinky a reguluje přirozené množství vody v pleti.

Kokosovník ořechoplodný (Cocos nucifera)

Zlatavý kokosový olej se získává mletím sušených plodů a má velmi příznivé vyživující a hydratační účinky na pokožku a vlasy.

Bambucké máslo (Butyrospermum parkii)

Bambucké máslo (také karité máslo nebo shea butter) zjemňuje a stabilizuje pokožku. Má dobrou snášenlivost a je obzvlášť vhodné pro ošetřování zejména suché a zralé pleti. Ořechy se za tepla lisují a získaný tuk se dále čistí jílem a destilací vodní párou.

Alkohol (Alcohol)

Alkohol je dobré rozpouštědlo mnoha látek. Má konzervační a dezinfekční vlastnosti (tonizuje a osvěžuje) a napomáhá vstřebávání účinných látek do pokožky. Zde je získáván kvašením a destilací z ovoce, kukuřice a brambor. V kosmetice Dr.Hauschka se nepřidává samostatně, ale je součást směsi vody a alkoholu při extrahování.

Glycerín (Glycerin)

Glycerín je alkohol, který se vyskytuje ve všech přírodních tucích. Zde se získává z rostlinných olejů. Dodává přípravku hladkou konzistenci a zároveň působí na pokožku jako přirozený vlhkostní faktor.

Makadamový olej (Macadamia ternifolia)

Olej z makadamových ořechů je bezbarvá až světle žlutá olejovitá kapalina s charakteristickou vůní. Lehce se vstřebává, chrání hydratuje a regeneruje pokožku. Obsahuje vitamíny A, B, E a má přirozený UV faktor 3-4.

Slunečnicový olej (Helianthus annuus)

Olej vylisovaný ze semen slunečnice působí jako vyhlazující přísada a pleťový kondicionér.

Včelí vosk (Cera flava)

Včelí vosk používá se buď surový, žlutý vosk nebo (Cera Alba) přírodní, světlý, téměř bílý, který se čistí rozpuštěním a následným bělením na slunci. V kosmetice se používá jako konzistenční činidlo v emulzích a stabilizátor.

Úročník bolhoj (Anthyllis vulneraria)

Úročník bolhoj je léčivá rostlina obsahující mimo jiné třísloviny, saponin, sliz a také žluté barvivo. Má antiseptické a protizánětlivé účinky a tvoří centrální složku ve většina přípravcích Dr.Hauschka.

Heřmánek pravý (Chamomilla recutita)

Heřmánek působí protizánětlivě a dezinfekčně. Je účinný při kožních vyrážkách a spáleninách (brání tvoření jizev). V kosmetice Dr.Hauschka se používá výtažek z kvetoucího heřmánku nebo v ředěné, rytmizované formě.

Arašídový olej (Arachis hypogaea)

Arašídový olej se lisuje nebo extrahuje. Hydratuje pokožku a je vhodný pro péči pokožky celého těla a k masážím. Využívá se také jako extrakční látka pro maceraci léčivých rostlin.

Mastné alkoholy (Cetearyl Alcohol)

Cetearyl Alcohol je směs mastných alkoholů pocházejících z rostlin blízce příbuzných s mastnými kyselinami, včetně dobře zdokumentovaných omega-3 mastných kyselin. Používá se hlavně jako konzistenční činidlo v emulzích, kde zvyšuje jemnost a stabilitu.

Jojobový olej (Simmondsia chinensis)

Jojobový olej se lisuje za studena z plodů jojobového keře. Jeho tekutý vosk zlatavé barvy je téměř bez vůně a má přirozený ochranný UV faktor 4. Je zejména vhodný pro suchou, citlivou a aknózní pleť. Má regenerační účinky a stabilizuje vlhkost v pokožce.

Bentonit (Bentonite)

Bentonit je v přírodě se vyskytující barevný minerál. Ve vodě vytváří gelovou strukturu, která slouží jako stabilizátor emulzí a regulátor viskozity.

Olej z meruňkových jadérek (Prunus armeniaca)

Olej z meruňkových jadérek je svými vlastnostmi podobný oleji mandlovému. Je výborně snášen všemi druhy pokožky, činí ji hebkou a hladkou. Získává se z mletých meruňkových jader.

Kontryhel obecný (Alchemilla vulgaris)

Známá léčivka, jejíž účinky jsou známé při řadě zdravotních potíží. Mimo jiné zvyšuje odolnost pokožky oproti vnějším vlivům.

Brutnák lékařský (Borago officinalis)

Brutnák lékařský je léčivá rostlina s protizánětlivými a omlazujícími účinky. Z jeho semen se získává olej s vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin. V kosmetice Dr.Hauschka se používá buď vodový výtažek z čerstvých listů rostliny, nebo olej a také v ředěné rytmizované formě.

Pohanka setá (Fagopyrum esculentum)

Pohanka má antioxidační účinky, posiluje a stabilizuje cévy zaroveň chrání před škodlivými účinky životního prostředí.

Divizna velkokvětá (Verbascum Thapsus)

Divizna je vysoká, žlutě kvetoucí bylina. Působí protizánětlivě a zpevňuje cévy.

Éterické oleje (Parfum)

Kompozice pečlivě vybranných čistých éterických olejů, která dodává každému produktu jeho jedinečnou vůni.

Citronellol

Složka přírodních éterických olejů.

Linalool

Složka přírodních éterických olejů.

Geraniol

Složka přírodních éterických olejů.

Limonene

Složka přírodních éterických olejů.

Farnesol

Složka přírodních éterických olejů.

Benzyl Benzoate

Složka přírodních éterických olejů.

Eugenol

Složka přírodních éterických olejů.

Citral

Složka přírodních éterických olejů.

Benzyl Salicylate

Složka přírodních éterických olejů.

Kumarín (Coumarin)

Složka přírodních éterických olejů.

Xantanová pryskyřice (Xanthan gum)

Xantan je přírodní polysacharid získaný fermentací z mořských řas. Dohromady s vodou vytváří gel, proto se používá jako želírovací prostředek v kosmetických přípravcích a jako přírodní stabilizátor a emulgátor.

Lysolecitin