Dr. Hauschka

195 ml 772,00 Kč  

pflegelotion-mittagsblume-yy-big-.jpg

pro extrémně suchou, šupinatou a podrážděnou pokožku a atopický ekzém

Tělové mléko zmírňuje pocit napětí, posiluje pokožky vlastní odolnost a přirozenou funkci bariéry. Iritovaná pokožka se opět zklidní a nabude svoji rovnováhu.

zobrazit podrobný popis

Pro extrémně suchou, šupinatou a podrážděnou pokožku a atopický ekzém

Zdravá pokožka má důležitou funkci jako hranice s okolním světem. Pokud je tato funkce bariéry porušena, je pokožka velmi suchá. Následkem může být svědění, zarudnutí a tvorba šupinek. Teď je důležité, podpořit pokožku posilující péčí o ni.

Pěstící kosmatcové tělové mléko Dr.Hauschka MED, jež propůjčí pokožce příjemný pocit, je v těchto situacích správnou základní péčí pro každý den. Odpovídajícím způsobem pěstěná pokožka se totiž rychle zklidní a může se lépe ohraničit proti vnějším vlivům.

Tělové mléko zmírňuje pocit napětí a posiluje pokožky vlastní odolnost a přirozenou funkci bariéry. Iritovaná pokožka se opět zklidní a nabude svoji rovnováhu.

Vlastnosti:

  • Zmírňuje pocit napětí a předchází pocitům svědění
  • Zklidňuje a neustále zásobuje pleť zvlhčujícím kosmatcem
  • Posiluje pleti vlastní odolnost a přirozenou funkci bariéry
  • S vysoce hodnotnými oleji, přesně vyladěnými na velmi suchou pleť a pleť s atopickým ekzémem

Použití:

  1. Aplikujte na pokožku po sprše či koupeli.
  2. Kosmatcový tělový balzám dodatečně nemastí a umožňuje okamžitě se obléci.
zobrazit složení

Voda (Aqua)

Používá se deionizovaná pramenitá voda.

Kosmatec krystalový (Mesebryamthemum crystallinum)

Kosmatec krystalový je rozložitě poléhavý druh s bělavými květy s bledě růžovými korunními lístky. V kosmetice se používá pro své hydratační a ochranné vlastnosti.

Glycerin (Glycerín)

Glycerín je alkohol, který se vyskytuje ve všech přírodních tucích. Zde se získává z rostlinných olejů. Dodává přípravku hladkou konzistenci a zároveň působí na pokožku jako přirozený vlhkostní faktor.

Alcohol (Alkohol)

Alkohol je dobré rozpouštědlo mnoha látek. Má konzervační a dezinfekční vlastnosti (tonizuje a osvěžuje) a napomáhá vstřebávání účinných látek do pokožky. Zde je získáván kvašením a destilací z ovoce, kukuřice a brambor. V kosmetice Dr.Hauschka se nepřidává samostatně, ale je součást směsi vody a alkoholu při extrahování.

Jojobový olej (Simmondsia chinensis)

Jojobový olej se lisuje za studena z plodů jojobového keře. Jeho tekutý vosk zlatavé barvy je téměř bez vůně a má přirozený ochranný UV faktor 4. Je zejména vhodný pro suchou, citlivou a aknózní pleť. Má regenerační účinky a stabilizuje vlhkost v pokožce.

Persea gratissima (Avokádový olej)

Avokádový olej se získává z plodů avokáda lisovaném za studena. Vyznamenává se příjemnou vůní a vysokým obsahem vitamínu E. Má regenerační účinky a chrání pokožku před vysoušením a negativními vlivy vnějšího prostředí.

Mandlový olej (Prunus dulcis)

Mandlový olej je velice jemný olej, lehce se vstřebává do pokožky a má silné regenerační účinky. Zde je získáván ze za studena lisovaných mandlí z biodynamického pěstování.

Tapiokový škrob (Manihot Utilissima Starch)

Škrob získaný z kořene manioku ve formě malých perel, se používá jako přírodní zahušťovadlo.

Včelí vosk (Cera flava)

Včelí vosk používá se buď surový, žlutý vosk nebo (Cera Alba) přírodní, světlý, téměř bílý, který se čistí rozpuštěním a následným bělením na slunci. V kosmetice se používá jako konzistenční činidlo v emulzích a stabilizátor.

Lanolín (Lanolin)

Lanolin je sekret z mazových žláz ovcí. Má schopnost absorbovat několikanásobně větší množství vody než jeho objem a vytváří přitom emulzi olej/voda. V kosmetických preparátech se čistý lanolín používá jako koemulgátor, silně přilnavý lipid a činidlo dodávající pleti vysokou vláčnost.

Lysolecitin

Mangové máslo (Mangifera indica)

Mangovník Indický je vysoký, stále zelený strom. Má velmi chutný plod ve tvaru podlouhlé peckovice s vysokým obsahem provitamínu A, vitamínu B, C a E. Má podobné účinky jako kakaové máslo, působí jako stabilizátor v přípravcích a má velmi dobré hydratační vlastnosti.

Butyrospermum parkii (Bambucké máslo)

Bambucké máslo (také karité máslo nebo shea butter) zjemňuje a stabilizuje pokožku. Má dobrou snášenlivost a je obzvlášť vhodné pro ošetřování zejména suché a zralé pleti. Ořechy se za tepla lisují a získaný tuk se dále čistí jílem a destilací vodní párou.

Karotka (Daucus carota)

V kosmetice Dr.Hauschka se používá výživný olejový extrakt z kořene karotky, bohatý na vitamin A.

Sacharosa- stearát (Sucrose Stearate)

Rostlinného původu. Emulgátor a pleťový kondicionér.

Sacharosadistearát (Sucrose Distearate)

Rostlinného původu. Vyhlazující přísada, emulgátor.

Mořská řasa (Chondrus crispus)

Puchratka kadeřavá je severoatlantická červená mořská řasa, která vytváří v horké vodě šlem, který po vystydnutí tuhne. Používá se jako konzistenční činidlo.

Glycerol-stearát (Glyceryl Stearate)

Glycerol-stearát se zde vyrábí z přírodních surovin a slouží jako konzistenční činidlo v emulzích.

Hektorit (Hektorite)

Hektorit je v přírodě se vyskytující bílý minerál, který ve vodě vytváří gely. Používá se jako stabilizátor v emulzích, make-upech, zubních pastách, kuličkových deodorantech.

Xantanová pryskyřice (Xanthan gum)

Xantan je přírodní polysacharid získaný fermentací z mořských řas. Dohromady s vodou vytváří gel, proto se používá jako želírovací prostředek v kosmetických přípravcích a jako přírodní stabilizátor a emulgátor.

Kyselina stearová (Stearic Acid)

Kyselina stearová patří k mastným kyselinám. Je součástí mnoha přírodních tuků a vosků, ze kterých se získává. Působí jako emulgátor a stabilizátor emulzí.

Amyris Balsamifera Oil (Amyrisový olej)

Vhodný pro suchou i mastnou, svědivou a citlivou pokožku.

Rozmarýna lékařská (Rosmarinus Officinalis)

Rozmarýna je stálezelená rostlina s bledě modrými květy. Je silně aromatická, má baktericidní a fungicidní účinky, silně povzbuzuje krevní oběh. Zde se používá výtažek z rostliny a éterický rozmarýnový olej.

Natrium 2-stearoyllaktát (Sodium Stearoyl Lactylate)

Působí jako emulgátor v přípravcích.
zobrazit související produkty