Dr.Hauschka
home quick shop podpora můj účet košík pokladna
home » Dr.Hauschka » Dr.Hauschka Med 
 

Dr.Hauschka Facebook

dodací podmínky
obchodní podmínky
ochrana soukromí
napište nám
o nás
Mohlo by vás zajímat
V rytmu přírody
Účinně proti stresu
Biokosmetika?
Péče o matku a dítě
Péče pro muže
Obličejová gymnastika
Vnější péče o pleť
Potrava pro pokožku

Kosmatcový krém na ruce

 

50 ml: 358Kč

je speciálně navržený pro potřeby velmi suché, citlivé, popraskané a ekzematické kůže, ale zamilují si ho i ti, co takové problémy nemají.

Příjemná bohatá textura pokožku dlouhodobě chrání a aktivuje její vlhkostní režim. Hrubé, šupinaté ruce tak budou okamžitě hladké a pružné, znatelně zjemní, pocit napětí a svědění se  rychlezmírní. Mangové máslo a rostlinný vosk z voskovce a škumpy pokožku krásně obalí a posílí její ochrannou bariéru. Vysoce účinný krém obsahuje navíc za studena lisovanou šťávu z kosmatce krystalového.
Krém je záměrně neparfémovaný, aby jej mohli použít i ti s atopickou dermatitidou nebo lidé se sklonem k atopickému ekzému. Je vhodný i pro batolata.

 

Vlastnosti

  • Zklidňuje pokožku
  • Zmírňuje pocit napětí
  • Předchází pocitu svědění a zarudnutí kůže
  • Zásobuje pokožku přírodními zvlhčujícími složkami
  • Posiluje vlastní odolnost kůže a její přirozenou bariéru
  • S vysoce hodnotnými oleji, přesně vyladěnými na velmi suchou pokožku a pokožku s atopickým ekzémem
  • Obsahuje za studena lisovanou šťávu z kosmatce krystalového
  • Dermatologicky testováno

Použití

  1. Aplikujte menší množství krému několikrát během dne.
  2. Rozetřete nebo vmasírujte do pokožky.

Voda (Aqua)

Používá se deionizovaná pramenitá voda.

Kosmatec krystalový (Mesebryamthemum crystallinum)

Kosmatec krystalový je rozložitě poléhavý druh s bělavými květy s bledě růžovými korunními lístky. V kosmetice se používá pro své hydratační a ochranné vlastnosti.

Avokádový olej (Persea gratissima)

Avokádový olej se získává z plodů avokáda lisovaném za studena. Vyznamenává se příjemnou vůní a vysokým obsahem vitamínu E. Má regenerační účinky a chrání pokožku před vysoušením a negativními vlivy vnějšího prostředí.

Alkohol (Alcohol)

Alkohol je dobré rozpouštědlo mnoha látek. Má konzervační a dezinfekční vlastnosti (tonizuje a osvěžuje) a napomáhá vstřebávání účinných látek do pokožky. Zde je získáván kvašením a destilací z ovoce, kukuřice a brambor. V kosmetice Dr.Hauschka se nepřidává samostatně, ale je součást směsi vody a alkoholu při extrahování.

Glycerín (Glycerin)

Glycerín je alkohol, který se vyskytuje ve všech přírodních tucích. Zde se získává z rostlinných olejů. Dodává přípravku hladkou konzistenci a zároveň působí na pokožku jako přirozený vlhkostní faktor.

Jojobový olej (Simmondsia chinensis)

Jojobový olej se lisuje za studena z plodů jojobového keře. Jeho tekutý vosk zlatavé barvy je téměř bez vůně a má přirozený ochranný UV faktor 4. Je zejména vhodný pro suchou, citlivou a aknózní pleť. Má regenerační účinky a stabilizuje vlhkost v pokožce.

Babassu olej (Orbignya Oleifera)

Zvlhčující olej získaný z jádra babassuské palmy,který má chladicí účinek na pokožku. Babassu je vynikající změkčovadlo prospěšné jak pro suchou, tak i pro mastnou plet, jemně zvlhčuje pokožku bez vytváření mastného lesku.

Sezamový olej (Sesamum indicum)

Olej získávaný ze semen Sesamum indicum obsahuje převážně glyceridy mastných kyselin – linolové, olejové, palmitové a stearové. Působí jako vyhlazující přísada, vlasový a pleťový kondicionér |

Sacharosadistearát (Sucrose Distearate)

Rostlinného původu. Vyhlazující přísada, emulgátor.

Kakaové máslo (Theobroma Cacao)

Kakaové máslo se získává lisováním kakaových bobů. Zjemňuje a chrání pokožku.

Škumpa fermežová (Rhus Verniciflua)

Plody škumpy jsou dobrým zdrojem měkkého rostlinného vosku. Je vhodný i pro vegany, má menší hustotu, jemnou konzistenci a funguje jako stabilizátor a zahušťovadlo.

Voskovník (Myrica Cerifera)

Tento rostlinný vosk slouží jako zahušťovadlo a působí příznivě na pokožku, kterou zjemňuje a chrání před dehydratací. Vytváří na jejím povrchu jemný film, který ji chrání před škodlivými vnějšími vlivy.

Včelí vosk (Cera alba)

Včelí vosk patří k nejpoužívanějším přírodním voskům v kosmetice - funguje jako emulgátor a zahušťovadlo. Zároveň chrání proti vněším vlivům a napomáhá při regeneraci pokožky.

Mandlový olej (Prunus dulcis)

Mandlový olej je velice jemný olej, lehce se vstřebává do pokožky a má silné regenerační účinky. Zde je získáván ze za studena lisovaných mandlí z biodynamického pěstování.

Lactobacillus ferment (Lactobacillus/Coconut Fruit Juice Ferment Filtrate)

Účinná kosmetická složka, která se získává z extraktu vznikajícího během fermentace laktobacilů. V kosmetice se l využívá pro své antimikrobiální účinky. Podporuje obnovu kožních buněk a působí příznivě na citlivou pokožku a proti jejímu předčasnému stárnutí.

Lecitin (Lecithin)

Lecitin ze sóji se používá jako rostlinný emulgátor. V kosmetických přípravcích podporuje pronikání účinných látek do pokožky.

Laktóza (Lactose)

Laktóza je mléčný cukr ze syrovátky, který se získává krystalizací.

Mangové máslo (Mangifera indica)

Mangovník Indický je vysoký, stále zelený strom. Má velmi chutný plod ve tvaru podlouhlé peckovice s vysokým obsahem provitamínu A, vitamínu B, C a E. Má podobné účinky jako kakaové máslo, působí jako stabilizátor v přípravcích a má velmi dobré hydratační vlastnosti.

Mořská řasa (Chondrus crispus)

Puchratka kadeřavá je severoatlantická červená mořská řasa, která vytváří v horké vodě šlem, který po vystydnutí tuhne. Používá se jako konzistenční činidlo.

Alginát (Algin)

Získává se z mořské řasy. V kosmetických přípravcích se používá jako konzistenční prostředek (s vodou tvoří gely).

Oryzanol

Oryzanol je přírodní antioxidant. Získává se v první řadě z rýžových otrub a rýžového oleje.

Hektorit (Hectorite)

Hektorit je v přírodě se vyskytující bílý minerál, který ve vodě vytváří gely. Používá se jako stabilizátor v emulzích, make-upech, zubních pastách, kuličkových deodorantech.

Lanolín (Lanolin)

Lanolin je sekret z mazových žláz ovcí. Má schopnost absorbovat několikanásobně větší množství vody než jeho objem a vytváří přitom emulzi olej/voda. V kosmetických preparátech se čistý lanolín používá jako koemulgátor, silně přilnavý lipid a činidlo dodávající pleti vysokou vláčnost.

Slunečnicový olej (Helianthus annuus)

Olej vylisovaný ze semen slunečnice působí jako vyhlazující přísada a pleťový kondicionér.

Xantanová pryskyřice (Xanthan gum)

Xantan je přírodní polysacharid získaný fermentací z mořských řas. Dohromady s vodou vytváří gel, proto se používá jako želírovací prostředek v kosmetických přípravcích a jako přírodní stabilizátor a emulgátor.

Amyrisový olej (Amyris Balsamifera Oil)

Vhodný pro suchou i mastnou, svědivou a citlivou pokožku.

Rozmarýna lékařská (Rosmarinus Officinalis)

Rozmarýna je stálezelená rostlina s bledě modrými květy. Je silně aromatická, má baktericidní a fungicidní účinky, silně povzbuzuje krevní oběh. Zde se používá výtažek z rostliny a éterický rozmarýnový olej.