Dr.Hauschka
home quick shop podpora můj účet košík pokladna
home » Dr.Hauschka » Dr.Hauschka Med 
 

Dr.Hauschka Facebook

dodací podmínky
obchodní podmínky
ochrana soukromí
napište nám
o nás
Mohlo by vás zajímat
Účinně proti stresu
Biokosmetika?
Kdo používá kosmetiku Dr.Hauschka?
Obličejová gymnastika
Vnější péče o pleť
Potrava pro pokožku
Péče pro muže
Péče o matku a dítě

Kosmatcový denní krém

 

40 ml: 742Kč

Je určen k základní denní péči pro vysoce suchou, šupinatou a ke svědění náchylnou pleť a při výskytu neurodermatitidy.

Kosmatcový pleťový krém poskytuje úlevu okamžitě po nanášení. Jeho zvlhčující složky zmírňují dehydrataci pokožky a tím související podráždění. Krém obsahuje cenné složky z máku setého, avokáda, manga, sladké mandle a bambuckého másla, které jí intenzivně pěstí.
Krém se rychle vstřebává a nezanechává žádný lesklý povrch, přičemž chrání pokožku dlouhodobě  jako neviditelný film před vnějšími vlivy. Testované osoby s dermatitidou potvrzují jeho mimořádné pěstící vlastnosti a blahodárný pocit.

Krém je vhodný i pro děti.

Vlastnosti

  • Neobsahuje jakékoliv syntetické konzervační, barvící nebo vonné látky
  • Záměrně bez parfemace
  • Vhodný jako podklad make-upu
  • balení s praktickým dávkovačem

Použití

Návod k použití: Naneste 1x až 2x přes den na obličej.
Pokud budete chtít můžete po vstřebávání krému nanést Dr.Hauschka make-up.

Voda (Aqua)

Používá se deionizovaná pramenitá voda.

Jojobový olej (Simmondsia chinensis)

Jojobový olej se lisuje za studena z plodů jojobového keře. Jeho tekutý vosk zlatavé barvy je téměř bez vůně a má přirozený ochranný UV faktor 4. Je zejména vhodný pro suchou, citlivou a aknózní pleť. Má regenerační účinky a stabilizuje vlhkost v pokožce.

Kosmatec krystalový (Mesebryamthemum crystallinum)

Kosmatec krystalový je rozložitě poléhavý druh s bělavými květy s bledě růžovými korunními lístky. V kosmetice se používá pro své hydratační a ochranné vlastnosti.

Avokádový olej (Persea gratissima)

Avokádový olej se získává z plodů avokáda lisovaném za studena. Vyznamenává se příjemnou vůní a vysokým obsahem vitamínu E. Má regenerační účinky a chrání pokožku před vysoušením a negativními vlivy vnějšího prostředí.

Alkohol (Alcohol)

Alkohol je dobré rozpouštědlo mnoha látek. Má konzervační a dezinfekční vlastnosti (tonizuje a osvěžuje) a napomáhá vstřebávání účinných látek do pokožky. Zde je získáván kvašením a destilací z ovoce, kukuřice a brambor.

Glycerín (Glycerin)

Glycerín je alkohol, který se vyskytuje ve všech přírodních tucích. Zde se získává z rostlinných olejů. Dodává přípravku hladkou konzistenci a zároveň působí na pokožku jako přirozený vlhkostní faktor.

Arašídový olej (Arachis hypogaea)

Arašídový olej se lisuje nebo extrahuje. Hydratuje pokožku a je vhodný pro péči pokožky celého těla a k masážím. Využívá se také jako extrakční látka pro maceraci léčivých rostlin.

Mastné alkoholy (Cetearyl Alcohol)

Cetearyl Alcohol je směs mastných alkoholů. Používá se hlavně jako konzistenční činidlo v emulzích, kde zvyšuje jemnost a stabilitu.

Mandlový olej (Prunus dulcis)

Mandlový olej je velice jemný olej, lehce se vstřebává do pokožky a má silné regenerační účinky. Zde je získáván ze za studena lisovaných mandlí z biodynamického pěstování.

Bambucké máslo (Butyrospermum parkii)

Bambucké máslo (také karité máslo nebo shea butter) zjemňuje a stabilizuje pokožku. Má dobrou snášenlivost a je obzvlášť vhodné pro ošetřování zejména suché a zralé pleti. Ořechy se za tepla lisují a získaný tuk se dále čistí jílem a destilací vodní párou.

Lanolín (Lanolin)

Lanolin je sekret z mazových žláz ovcí. Má schopnost absorbovat několikanásobně větší množství vody než jeho objem a vytváří přitom emulzi olej/voda. V kosmetických preparátech se čistý lanolín používá jako koemulgátor, silně přilnavý lipid a činidlo dodávající pleti vysokou vláčnost.

Lysolecitin

Hektorit (Hektorite)

Hektorit je v přírodě se vyskytující bílý minerál, který ve vodě vytváří gely. Používá se jako stabilizátor v emulzích, make-upech, zubních pastách, kuličkových deodorantech.

Tapiokový škrob (Manihot Utilissima Starch)

Škrob získaný z kořene manioku ve formě malých perel, se používá jako přírodní zahušťovadlo.

Mangové máslo (Mangifera indica)

Mangovník Indický je vysoký, stále zelený strom. Má velmi chutný plod ve tvaru podlouhlé peckovice s vysokým obsahem provitamínu A, vitamínu B, C a E. Má podobné účinky jako kakaové máslo, působí jako stabilizátor v přípravcích a má velmi dobré hydratační vlastnosti.

Kakaové máslo (Theobromac cacao)

Kakaové máslo se získává lisováním kakaových bobů. Zjemňuje a chrání pokožku.

Mořská řasa (Chondrus crispus)

Puchratka kadeřavá je severoatlantická červená mořská řasa, která vytváří v horké vodě šlem, který po vystydnutí tuhne. Používá se jako konzistenční činidlo.

Xantanová pryskyřice (Xanthan gum)

Xantan je přírodní polysacharid získaný fermentací z mořských řas. Dohromady s vodou vytváří gel, proto se používá jako želírovací prostředek v kosmetických přípravcích a jako přírodní stabilizátor a emulgátor.

Amyrisový olej (Amyris Balsamifera Oil)

Vhodný pro suchou i mastnou, svědivou a citlivou pokožku.

Rozmarýna lékařská (Rosmarinus Officinalis)

Rozmarýna je stálezelená rostlina s bledě modrými květy. Je silně aromatická, má baktericidní a fungicidní účinky, silně povzbuzuje krevní oběh. Zde se používá výtažek z rostliny a éterický rozmarýnový olej.