Dr.Hauschka
home quick shop podpora můj účet košík pokladna
home » Dr.Hauschka » Dekorativní kosmetika » Rtěnky 
 

Dr.Hauschka Facebook

dodací podmínky
obchodní podmínky
ochrana soukromí
napište nám
o nás
Mohlo by vás zajímat
Účinně proti stresu
Biokosmetika?
Kdo používá kosmetiku Dr.Hauschka?
Obličejová gymnastika
Vnější péče o pleť
Potrava pro pokožku
Péče pro muže
Péče o matku a dítě

Lipstick 18 fire lily

 

4 ml: 532Kč

Akcenty pro každou příležitost.

Intenzivní barva a jemný třpyt. Hydratační rtěnka s minerálními pigmenty a rostlinnými výtažky např. z okvětních lístků růže, mandlovým olejem a karnaubským voskem.

 

 

 

 

 

 

Použití

pro precizní výraz:

  1. Kontury rtů nejdříve obtáhněte průhlednou linkou (Nude 00), bez problémů si s ní obkroužíte rty a rtěnka se vám nebude rozmazávat. Poté použijte konturku podobného odstínu jako je rtěnka a rty pak tužkou lehce vybarvěte.
  2. Štětcem naneste na ústa světlý pudr a lehce jim rty poprašte. Vytvoříte tak dokonalý základ a rtěnka pak bude lépe a déle držet.
  3. Pomalu naneste štětečkem jemnou vrstvu rtěnky, táhněte od středu úst ke koutkům a pak zlehka rozetřete štětečkem, aby vše bylo perfektní.
  4. Namalované rty na závěr obtiskněte do papírového kapesníčku, abyste se zbavila přebytečného nánosu barvy.

pro hravější a jemnější vzhled:

  1. Lehce našpulte rty a rtěnku naneste přímo na rty.

Tipy

Na rty si před nanášením rtěnky dejte trochu podkladového make-upu. Rtěnka tak bude lépe držet.

Ricinový olej (Ricinus communis)

Ricinový olej se získává lisováním za studena ze semen ricinového keře.

Jojobový olej (Simmondsia chinensis)

Jojobový olej se lisuje za studena z plodů jojobového keře. Jeho tekutý vosk zlatavé barvy je téměř bez vůně a má přirozený ochranný UV faktor 4. Je zejména vhodný pro suchou, citlivou a aknózní pleť. Má regenerační účinky a stabilizuje vlhkost v pokožce.

Lanolín (Lanolin)

Lanolin je sekret z mazových žláz ovcí. Má schopnost absorbovat několikanásobně větší množství vody než jeho objem a vytváří přitom emulzi olej/voda. V kosmetických preparátech se čistý lanolín používá jako koemulgátor, silně přilnavý lipid a činidlo dodávající pleti vysokou vláčnost.

Včelí vosk (Cera flava)

Včelí vosk používá se buď surový, žlutý vosk nebo (Cera Alba) přírodní, světlý, téměř bílý, který se čistí rozpuštěním a následným bělením na slunci. V kosmetice se používá jako konzistenční činidlo v emulzích a stabilizátor.

Candelilla vosk (Candelilla cera)

Candelilla vosk se získává z listů mexického pryšce voskodárného (Euphorbia cerifera). Působí jako emulgátor a stabilizátor v přípravcích a zároveň chrání pokožku před vysoušením.

Karnaubský vosk (Carnauba cera)

Karnaubský vosk (brazilský vosk) se získává z volného sběru listů karnaubské palmy. Je to nejtvrdší přírodní vosk vůbec.

Růžová voda (Rosa Damascena)

Vodní roztok obsahující prchavé oleje získávané destilací květů růže damašské. Chrání a pěstí pokožku.

Úročník bolhoj (Anthyllis vulneraria)

Úročník bolhoj je léčivá rostlina obsahující mimo jiné třísloviny, saponin, sliz a také žluté barvivo. Má antiseptické a protizánětlivé účinky a tvoří centrální složku ve většina přípravcích Dr.Hauschka.

Mandlový olej (Prunus dulcis)

Mandlový olej je velice jemný olej, lehce se vstřebává do pokožky a má silné regenerační účinky. Zde je získáván ze za studena lisovaných mandlí z biodynamického pěstování.

Olej z meruňkových jadérek (Prunus armeniaca)

Olej z meruňkových jadérek je svými vlastnostmi podobný oleji mandlovému. Je výborně snášen všemi druhy pokožky, činí ji hebkou a hladkou. Získává se z mletých meruňkových jader.

Jojobový vosk (Buxus chinensis)

Jojobový vosk se získává tvrzením jojobového oleje.

Růže šípková (Rosa canina)

Výtažek z šípku. V ředěné, rytmizované formě.

Karotka (Daucus carota)

V kosmetice Dr.Hauschka se používá výživný olejový extrakt z kořene karotky, bohatý na vitamin A.

Růžový vosk (Rosa Damascena)

Linalool

Složka přírodních éterických olejů.

Benzyl Benzoate

Složka přírodních éterických olejů.

Farnesol

Složka přírodních éterických olejů.

Limonene

Složka přírodních éterických olejů.

Geraniol

Složka přírodních éterických olejů.

Eugenol

Složka přírodních éterických olejů.

Benzyl Salicylate

Složka přírodních éterických olejů.

Benzylalkohol (Benzyl Alcohol)

Složka přírodních éterických olejů.

Citronellol

Složka přírodních éterických olejů.

Kyselina křemičitá (Silica)

Kyselina křemičitá (silikagel). Velmi lehký, objemný prášek, který tvoří s vodou a lipidy gely. Není toxický a nedráždí pokožku ani sliznice.

Lecitin (Lecithin)

Lecitin ze sóji se používá jako rostlinný emulgátor. V kosmetických přípravcích podporuje pronikání účinných látek do pokožky.

Slída (Mica)

Slída v ředěné, rytmizované formě.

Karmín (CI 75470)

Karmín je přírodní červené barvivo pocházející z košenily.

Oxid železa (CI 77491)

Oxidy železa jsou přírodními barvivy.

Oxid železa (CI 77492)

Oxidy železa jsou přírodními barvivy.

Oxid železa (CI 77499)

Oxidy železa jsou přírodními barvivy.

Oxid titaničitý (CI 77891)

Oxid titaničitý je bílý minerální pigment. Používá se jako zesvětlovač v pudrových základech, dekorativní kosmetice (rtěnky, make-upy at.) a mýdlech. Ve formě mikročásteček se používá jako přirozený ochranný filtr v preparátech proti škodlivým účinkům slunečního záření.