Dr.Hauschka
home quick shop podpora můj účet košík pokladna
home » Dr.Hauschka » Dekorativní kosmetika » Purple Light limited edition 
 

Dr.Hauschka Facebook

dodací podmínky
obchodní podmínky
ochrana soukromí
napište nám
o nás
Mohlo by vás zajímat
Účinně proti stresu
Biokosmetika?
Kdo používá kosmetiku Dr.Hauschka?
Obličejová gymnastika
Vnější péče o pleť
Potrava pro pokožku
Péče pro muže
Péče o matku a dítě

Liquid Lip Colour 02

 

4,5 ml: 442Kč

Tekutá rtěnka Liquid Lip Colour 02 v zářivém višňovém odstínu se vyznamenává velmi příjemnou, bohatou krémovitou konzistencí a sytostí pigmentů. Je to tím, že obsahuje minerální pigmenty, léčivé rostlinné výtažky (zejména z úročníku a vilínu), mangové máslo a olej z meruňkových jader, které o rty nádherně pečují, je činí hladké a hebké.

Vlastnosti

  • limitovaná edice
  • bohatá krémovitá konzistence
  • minerální pigmenty
  • pěstí a chrání citlivé rty

Použití

Naneste rovnoměrně na rty a oba dva rty stiskněte o sebe. Díky tomuto triku bude efekt rtěnky dokonalý. 

Ricinový olej (Ricinus communis)

Ricinový olej se získává lisováním za studena ze semen ricinového keře.

Lanolín (Lanolin)

Lanolin je sekret z mazových žláz ovcí. Má schopnost absorbovat několikanásobně větší množství vody než jeho objem a vytváří přitom emulzi olej/voda. V kosmetických preparátech se čistý lanolín používá jako koemulgátor, silně přilnavý lipid a činidlo dodávající pleti vysokou vláčnost.

Olej z meruňkových jadérek (Prunus armeniaca)

Olej z meruňkových jadérek je svými vlastnostmi podobný oleji mandlovému. Je výborně snášen všemi druhy pokožky, činí ji hebkou a hladkou. Získává se z mletých meruňkových jader.

Úročník bolhoj (Anthyllis vulneraria)

Úročník bolhoj je léčivá rostlina obsahující mimo jiné třísloviny, saponin, sliz a také žluté barvivo. Má antiseptické a protizánětlivé účinky a tvoří centrální složku ve většina přípravcích Dr.Hauschka.

Mastný alkohol (Cetyl Alcohol)

Cetyl Alkohol je mastný alkohol, který se v přírodě vyskytuje vázaný v olejích, tucích a voscích. Nepůsobí agresivně na pokožku, je šetrný a zjemňuje. V kosmetice se přidává do emulzí, kde zvyšuje jemnost a stabilitu.

Hydrogenovaný ricinový olej (Hydrogenated Castor Oil)

Vyhlazující přísada, emulgátor, surfaktant, regulátor viskozity a pleťový kondicionér.

Candelilla vosk (Candelilla cera)

Candelilla vosk se získává z listů mexického pryšce voskodárného (Euphorbia cerifera). Působí jako emulgátor a stabilizátor v přípravcích a zároveň chrání pokožku před vysoušením.

Slída (Mica CI 77288)

Slída je v přírodě se vyskytující minerál (silikát), který vytváří tenké, perleťové, lesklé vrstvy. Používá se jako perleťový pigment.

Mangové máslo (Mangifera indica)

Mangovník Indický je vysoký, stále zelený strom. Má velmi chutný plod ve tvaru podlouhlé peckovice s vysokým obsahem provitamínu A, vitamínu B, C a E. Má podobné účinky jako kakaové máslo, působí jako stabilizátor v přípravcích a má velmi dobré hydratační vlastnosti.

Éterické oleje (Parfum)

Kompozice pečlivě vybranných čistých éterických olejů, která dodává každému produktu jeho jedinečnou vůni.

Linalool

Složka přírodních éterických olejů.

Benzyl Benzoate

Složka přírodních éterických olejů.

Farnesol

Složka přírodních éterických olejů.

Limonene

Složka přírodních éterických olejů.

Geraniol

Složka přírodních éterických olejů.

Eugenol

Složka přírodních éterických olejů.

Benzyl Salicylate

Složka přírodních éterických olejů.

Benzyl alkohol (Benzyl Alcohol)

Složka přírodních éterických olejů.

Citronellol

Složka přírodních éterických olejů.

Mandlový olej (Prunus dulcis)

Mandlový olej je velice jemný olej, lehce se vstřebává do pokožky a má silné regenerační účinky. Zde je získáván ze za studena lisovaných mandlí z biodynamického pěstování.

Včelí vosk (Cera alba)

Včelí vosk patří k nejpoužívanějším přírodním voskům v kosmetice - funguje jako emulgátor a zahušťovadlo. Zároveň chrání proti vněším vlivům a napomáhá při regeneraci pokožky.

Rakytníkový olej (Hippophae rhamnoides)

Rakytník řešetlákový je rozvětvený keř se žlutými, oranžovými až červenými plody. Plody, listy i větve rakytníku mají antioxidantní vlastnosti a vysoký podíl vitamínu C. V kosmetice Dr.Hauschka se používá olej z rakytníkových plodů.

Kyselina křemičitá (Silica)

Kyselina křemičitá (silikagel). Velmi lehký, objemný prášek, který tvoří s vodou a lipidy gely. Není toxický a nedráždí pokožku ani sliznice.

Lecitin (Lecithin)

Lecitin ze sóji se používá jako rostlinný emulgátor. V kosmetických přípravcích podporuje pronikání účinných látek do pokožky.

Maltodextrin (Maltodextrin)

Karmín (CI 75470)

Karmín je přírodní červené barvivo pocházející z košenily.

Oxid železa (CI 77492)

Oxidy železa jsou přírodními barvivy.

Oxid železa (CI 77499)

Oxidy železa jsou přírodními barvivy.

Oxid titaničitý (CI 77891)

Oxid titaničitý je bílý minerální pigment. Používá se jako zesvětlovač v pudrových základech, dekorativní kosmetice (rtěnky, make-upy at.) a mýdlech. Ve formě mikročásteček se používá jako přirozený ochranný filtr v preparátech proti škodlivým účinkům slunečního záření.