Dr.Hauschka
home quick shop podpora můj účet košík pokladna
home » Dr.Hauschka » Dekorativní kosmetika » Natural Spirit 
 

Dr.Hauschka Facebook

dodací podmínky
obchodní podmínky
ochrana soukromí
napište nám
o nás
Mohlo by vás zajímat
V rytmu přírody
Účinně proti stresu
Biokosmetika?
Péče o matku a dítě
Péče pro muže
Obličejová gymnastika
Vnější péče o pleť
Potrava pro pokožku

Volume Mascara 05 moss green

 

8 ml: 520Kč

Dodá řasám objem, nádhernou mechovou barvu a extra šetrnou péči.
Každá řasenka Dr.Hauschka je oftalmologicky testována a je vhodná pro citlivé oči i pro ty, co nosí kontaktní čočky. Obsahuje minerální pigmenty, hedvábný a kandelilský vosk a výtažky z léčivých rostlin, zejména kdoule.

Vlastnosti

  • dodává objem a chrání každou jednotlivou řasu
  • pěstí a podporuje zdravý růst
  • obsahuje minerální pigmenty
  • testována očními lékaři. Vhodná i při nošení kontaktních čoček.
  • s jemnou vůní éterických olejů

Použití

  1. Po čištění pleti a aplikaci pěstících přípravků naneste oční krém a po několika minutách odstraňte přebytek kosmetickým kapesníčkem
  2. Aplikujte make-up a přepudrujte.
  3. Mascaru naneste několikrát stejnoměrně na jednotlivé řasy. 

K odstranění používejte Dr.Hauschka Čistící mléko nebou Dvoufázový odličovač na oči.

Voda (Aqua)

Používá se deionizovaná pramenitá voda.

Kdouloň podlouhlá (Pyrus cydonia)

Kdouloň je malý strom kvetoucí bílými až narůžovělými květy. Jeho plod je pokrytý voskovitou slupkou. V kosmetice Dr.Hauschka se používá výtažek z kdoulových semínek, který mírní podráždění, má zvláčňující a protizánětlivé účinky a reguluje přirozené množství vody v pleti.

Alkohol (Alcohol)

Alkohol je dobré rozpouštědlo mnoha látek. Má konzervační a dezinfekční vlastnosti (tonizuje a osvěžuje) a napomáhá vstřebávání účinných látek do pokožky. Zde je získáván kvašením a destilací z ovoce, kukuřice a brambor. V kosmetice Dr.Hauschka se nepřidává samostatně, ale je součást směsi vody a alkoholu při extrahování.

Třtinový cukr (Saccharum Officinarum)

Sorbitol (Sorbitol)

Sorbitol je náhradní sladidlo, které se získává z ovoce (třešně, hrušky). Působí jako zvlhčovací přísada, kondicionér a stabilizátor přípravku.

Ricinový olej (Ricinus communis)

Ricinový olej se získává lisováním za studena ze semen ricinového keře.

Arabská guma (Acacia Senegal Gum)

Mastné alkoholy (Cetearyl Alcohol)

Cetearyl Alcohol je směs mastných alkoholů pocházejících z rostlin blízce příbuzných s mastnými kyselinami, včetně dobře zdokumentovaných omega-3 mastných kyselin. Používá se hlavně jako konzistenční činidlo v emulzích, kde zvyšuje jemnost a stabilitu.

Včelí vosk (Cera alba)

Včelí vosk patří k nejpoužívanějším přírodním voskům v kosmetice - funguje jako emulgátor a zahušťovadlo. Zároveň chrání proti vněším vlivům a napomáhá při regeneraci pokožky.

Nimba (Melia azadirachta)

Nimbový olej ze semen a výtažek z listů tohoto indického stromu má antiseptické a baktericidní účinky.

Čajovník čínský (Camellia sinensis)

Použité výtažky z listů čajového keře pocházejí z biodynamického pěstování na Sri Lance. Mají zklidňující a antiseptické vlastnosti.

Slída (Mica CI 77288)

Slída je v přírodě se vyskytující minerál (silikát), který vytváří tenké, perleťové, lesklé vrstvy. Používá se jako perleťový pigment.

Candelilla vosk (Candelilla cera)

Candelilla vosk se získává z listů mexického pryšce voskodárného (Euphorbia cerifera). Působí jako emulgátor a stabilizátor v přípravcích a zároveň chrání pokožku před vysoušením.

Lysolecitin

Světlík lékařský (Euphrasia officinalis)

Světlík je letnička se světle fialkovými květy připomínající macešky. Má harmonizující, hojivé a tišivé vlastnosti. Již po staletí se používá při očních problémech. V kosmetice Dr. Hauschka se používá výtažek z kvetoucí rostliny.

Hedvábný pudr (Serica)

Hedvábný prášek se získává ze zámotků Bource morušového. Hedvábná vlákna se získávají odmotáváním zámotků v horké vodě. Poté se hedvábí jemně mele. Má antiseptické účinky a zabraňuje nadměrnému pocení.

Jojobový olej (Simmondsia chinensis)

Jojobový olej se lisuje za studena z plodů jojobového keře. Jeho tekutý vosk zlatavé barvy je téměř bez vůně a má přirozený ochranný UV faktor 4. Je zejména vhodný pro suchou, citlivou a aknózní pleť. Má regenerační účinky a stabilizuje vlhkost v pokožce.

Hektorit (Hectorite)

Hektorit je v přírodě se vyskytující bílý minerál, který ve vodě vytváří gely. Používá se jako stabilizátor v emulzích, make-upech, zubních pastách, kuličkových deodorantech.

Růžový vosk (Rosa Damascena)

Éterické oleje (Parfum)

Kompozice pečlivě vybranných čistých éterických olejů, která dodává každému produktu jeho jedinečnou vůni.

Citronellol

Složka přírodních éterických olejů.

Geraniol

Složka přírodních éterických olejů.

Linalool

Složka přírodních éterických olejů.

Kyselina křemičitá (Silica)

Kyselina křemičitá (silikagel). Velmi lehký, objemný prášek, který tvoří s vodou a lipidy gely. Není toxický a nedráždí pokožku ani sliznice.

Oxid železa (CI 77491)

Oxidy železa jsou přírodními barvivy.

Oxid železa (CI 77492)

Oxidy železa jsou přírodními barvivy.

Oxid titaničitý (CI 77891)

Oxid titaničitý je bílý minerální pigment. Používá se jako zesvětlovač v pudrových základech, dekorativní kosmetice (rtěnky, make-upy at.) a mýdlech. Ve formě mikročásteček se používá jako přirozený ochranný filtr v preparátech proti škodlivým účinkům slunečního záření.

Ultramarín (CI 77007)

Ultramarín je přírodní barvivo (modrý pigment).