Dr.Hauschka
home quick shop podpora můj účet košík pokladna
home » Dr.Hauschka » Dekorativní kosmetika » Natural Spirit 
 

Dr.Hauschka Facebook

dodací podmínky
obchodní podmínky
ochrana soukromí
napište nám
o nás
Mohlo by vás zajímat
V rytmu přírody
Účinně proti stresu
Biokosmetika?
Péče o matku a dítě
Péče pro muže
Obličejová gymnastika
Vnější péče o pleť
Potrava pro pokožku

Lipstick 20

 

4,1 g: 520Kč

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dodá vašim rtům nejen přirozený odstín a jemný lesk, ale navíc se o ně skvěle postará. Obsahuje minerálními pigmenty, mandlový olej, karnaubský vosk a výtažky z léčivých rostlin, zejména okvětních lístků růží.

Vlastnosti

  • dodává přirozený odstín a jemný lesk
  • vyživuje rty a chrání je před vnějšími vlivy
  • obsahuje minerální pigmenty, hodnotné rostlinné oleje a výtažky z léčivých rostlin

Použití

pro precizní výraz:

  1. Kontury rtů nejdříve obtáhněte průhlednou linkou (Nude 00), bez problémů si s ní obkroužíte rty a rtěnka se vám nebude rozmazávat. Poté použijte konturku podobného odstínu jako je rtěnka a rty pak tužkou lehce vybarvěte.
  2. Štětcem naneste na ústa světlý pudr a lehce jim rty poprašte. Vytvoříte tak dokonalý základ a rtěnka pak bude lépe a déle držet.
  3. Pomalu naneste štětečkem jemnou vrstvu rtěnky, táhněte od středu úst ke koutkům a pak zlehka rozetřete štětečkem, aby vše bylo perfektní.
  4. Namalované rty na závěr obtiskněte do papírového kapesníčku, abyste se zbavila přebytečného nánosu barvy.

pro hravější a jemnější vzhled: Lehce našpulte rty a rtěnku naneste přímo na rty.

Tipy

Na rty si před nanášením rtěnky dejte trochu podkladového make-upu. Rtěnka tak bude déle držet.

Ricinový olej (Ricinus communis)

Ricinový olej se získává lisováním za studena ze semen ricinového keře.

Jojobový olej (Simmondsia chinensis)

Jojobový olej se lisuje za studena z plodů jojobového keře. Jeho tekutý vosk zlatavé barvy je téměř bez vůně a má přirozený ochranný UV faktor 4. Je zejména vhodný pro suchou, citlivou a aknózní pleť. Má regenerační účinky a stabilizuje vlhkost v pokožce.

Lanolín (Lanolin)

Lanolin je sekret z mazových žláz ovcí. Má schopnost absorbovat několikanásobně větší množství vody než jeho objem a vytváří přitom emulzi olej/voda. V kosmetických preparátech se čistý lanolín používá jako koemulgátor, silně přilnavý lipid a činidlo dodávající pleti vysokou vláčnost.

Včelí vosk (Cera alba)

Včelí vosk patří k nejpoužívanějším přírodním voskům v kosmetice - funguje jako emulgátor a zahušťovadlo. Zároveň chrání proti vněším vlivům a napomáhá při regeneraci pokožky.

Candelilla vosk (Candelilla cera)

Candelilla vosk se získává z listů mexického pryšce voskodárného (Euphorbia cerifera). Působí jako emulgátor a stabilizátor v přípravcích a zároveň chrání pokožku před vysoušením.

Karnaubský vosk (Carnauba cera)

Karnaubský vosk (brazilský vosk) se získává z volného sběru listů karnaubské palmy. Je to nejtvrdší přírodní vosk vůbec.

Růže damašská (Rosa damascena)

Získávaný éterický olej má protistresové, antiseptické a protizánětlivé vlastnosti.

Úročník bolhoj (Anthyllis vulneraria)

Úročník bolhoj je léčivá rostlina obsahující mimo jiné třísloviny, saponin, sliz a také žluté barvivo. Má antiseptické a protizánětlivé účinky a tvoří centrální složku ve většina přípravcích Dr.Hauschka.

Mandlový olej (Prunus dulcis)

Mandlový olej je velice jemný olej, lehce se vstřebává do pokožky a má silné regenerační účinky. Zde je získáván ze za studena lisovaných mandlí z biodynamického pěstování.

Olej z meruňkových jadérek (Prunus armeniaca)

Olej z meruňkových jadérek je svými vlastnostmi podobný oleji mandlovému. Je výborně snášen všemi druhy pokožky, činí ji hebkou a hladkou. Získává se z mletých meruňkových jader.

Jojobový vosk (Buxus chinensis)

Jojobový vosk se získává tvrzením jojobového oleje.

Růže šípková (Rosa canina)

Vodný roztok z šípkových jader. Pěstící a astringentní složka.

Karotka (Daucus carota)

V kosmetice Dr.Hauschka se používá výživný olejový extrakt z kořene karotky, bohatý na vitamin A.

Růžový vosk (Rosa Damascena)

Éterické oleje (Parfum)

Kompozice pečlivě vybranných čistých éterických olejů, která dodává každému produktu jeho jedinečnou vůni.

Linalool

Složka přírodních éterických olejů.

Benzyl Benzoate

Složka přírodních éterických olejů.

Farnesol

Složka přírodních éterických olejů.

Limonene

Složka přírodních éterických olejů.

Geraniol

Složka přírodních éterických olejů.

Benzyl Salicylate

Složka přírodních éterických olejů.

Benzyl alkohol (Benzyl Alcohol)

Složka přírodních éterických olejů.

Citronellol

Složka přírodních éterických olejů.

Maltodextrin (Maltodextrin)

Lecitin (Lecithin)

Lecitin ze sóji se používá jako rostlinný emulgátor. V kosmetických přípravcích podporuje pronikání účinných látek do pokožky.

Kyselina křemičitá (Silica)

Kyselina křemičitá (silikagel). Velmi lehký, objemný prášek, který tvoří s vodou a lipidy gely. Není toxický a nedráždí pokožku ani sliznice.

Slunečnicový olej (Helianthus annuus)

Olej vylisovaný ze semen slunečnice působí jako vyhlazující přísada a pleťový kondicionér.

Karmín (CI 75470)

Karmín je přírodní červené barvivo pocházející z košenily.

Oxid železa (CI 77491)

Oxidy železa jsou přírodními barvivy.

Oxid železa (CI 77492)

Oxidy železa jsou přírodními barvivy.

Oxid železa (CI 77499)

Oxidy železa jsou přírodními barvivy.

Oxid titaničitý (CI 77891)

Oxid titaničitý je bílý minerální pigment. Používá se jako zesvětlovač v pudrových základech, dekorativní kosmetice (rtěnky, make-upy at.) a mýdlech. Ve formě mikročásteček se používá jako přirozený ochranný filtr v preparátech proti škodlivým účinkům slunečního záření.