Dr.Hauschka
home quick shop podpora můj účet košík pokladna
home » Dr.Hauschka » Dekorativní kosmetika » Natural Spirit 
 

Dr.Hauschka Facebook

dodací podmínky
obchodní podmínky
ochrana soukromí
napište nám
o nás
Mohlo by vás zajímat
V rytmu přírody
Účinně proti stresu
Biokosmetika?
Péče o matku a dítě
Péče pro muže
Obličejová gymnastika
Vnější péče o pleť
Potrava pro pokožku

Eye Definer 08

 

1,05 g: 364Kč

Do khaki odstínu této tužky se zamilujete. Lichotí totiž každému oku. Díky její konzistenci se skvěle nanáší a pomocí aplikátoru (na druhém konci) i bezvadně roztírá.
Ingredience jsou opět velmi jemné a šetrné k vašim očím - tužka obsahuje minerálními pigmenty, kdoulový vosk, bambucké máslo a extrakty z léčivých rostlin, zejména z úročníku.

Vlastnosti

  • Zvýrazňují přirozenou krásu a tvar očí
  • Lehce se nanáší
  • Rostlinné složky chrání a pěstí okolí očí
  • Oftalmologicky testováno

Použití

  1. Použijte lehký hydratační oční krém a nechte důkladně vstřebat.
  2. Celé víčko poté přepudrujte sypkým pudrem, jehož částečky do sebe nasají zbytek mastnoty a zaručí, že linky zůstanou po celý den na svém místě.
  3. Pro přirozenější efekt nakreslete oční linku a jemně ji rozetřete aplikátorem na druhém konci tužky.
  4. Pokud tužku nanesete těsně nad hodní řasy, ale i mezi ně, budou působit hustším dojmem.

Slída (Mica CI 77288)

Slída je v přírodě se vyskytující minerál (silikát), který vytváří tenké, perleťové, lesklé vrstvy. Používá se jako perleťový pigment.

Jojobový olej (Simmondsia chinensis)

Jojobový olej se lisuje za studena z plodů jojobového keře. Jeho tekutý vosk zlatavé barvy je téměř bez vůně a má přirozený ochranný UV faktor 4. Je zejména vhodný pro suchou, citlivou a aknózní pleť. Má regenerační účinky a stabilizuje vlhkost v pokožce.

Směsné triglyceridy oktanové kyseliny a dekanové kyseliny (Caprylic/Capric Triglyceride)

Surfaktant (povrchově aktivní látka) přírodní mastné kyseliny kaprylové a kaprinové vyskytující se v kokosovém oleji. Vyhlazující přísada/rozpouštědlo.

Hydrogenované rostlinné oleje (Hydrogenated Vegetable Oil)

Rostlinný olej lisovaný z olejnatých semen nebo plodů, tvrzený (hydrogenovaný). Působí jako vyhlazující přísada a pleťový kondicionér.

Bambucké máslo (Butyrospermum parkii)

Bambucké máslo (také karité máslo nebo shea butter) zjemňuje a stabilizuje pokožku. Má dobrou snášenlivost a je obzvlášť vhodné pro ošetřování zejména suché a zralé pleti. Ořechy se za tepla lisují a získaný tuk se dále čistí jílem a destilací vodní párou.

Canola olej

Vzhledem k vysokému obsahu vitamínu E má silné zmírňující a protizánětlivé vlastnosti. Používá se jako emolient, zmenšuje oxidační stres způsobený UV-zářením a znečištěným vnějším prostředím. Neutralizuje volné radikály zodpovědné za stárnutí pokožky. Zabraňuje ztrátě vody svrchní pokožky a trvale zvlhčuje i její hlubší vrstvy.

Marulový olej (Sclerocarya birrea)

Plod má čtyřikrát více vitamínu C než pomeranče. Olej ze semen z africké Maruly má podobné složení jako olivový olej,což z něj dělá ideálního vyživujícího a hydratačního pomocníka pro suchou pleť.

Candelilla vosk (Candelilla cera)

Candelilla vosk se získává z listů mexického pryšce voskodárného (Euphorbia cerifera). Působí jako emulgátor a stabilizátor v přípravcích a zároveň chrání pokožku před vysoušením.

Kdouloň podlouhlá (Pyrus cydonia)

Kdouloň je malý strom kvetoucí bílými až narůžovělými květy. Jeho plod je pokrytý voskovitou slupkou. V kosmetice Dr.Hauschka se používá výtažek z kdoulových semínek, který mírní podráždění, má zvláčňující a protizánětlivé účinky a reguluje přirozené množství vody v pleti.

Oxid křemičitý (Solum Diatomeae)

Působí jako absorbent a zneprůhledňovací přísada v přípravku.

Glycerol-mono(2-ethylhexanoát) (Glyceryl Caprylate)

Rostlinného původu. Vyhlazující přísada a emulgátor.

Úročník bolhoj (Anthyllis vulneraria)

Úročník bolhoj je léčivá rostlina obsahující mimo jiné třísloviny, saponin, sliz a také žluté barvivo. Má antiseptické a protizánětlivé účinky a tvoří centrální složku ve většina přípravcích Dr.Hauschka.

Vilín virginský (Hamamelis virginiana)

Vilín je vysoký keř se žlutými vonnými květy. Má svíravé, protizánětlivé a antioxidační vlastnosti. Je to klíčová rostlina při výrobě Dr.Hauschka kosmetiky, kde se využívá výtažek z jeho listů a kůry, nebo v ředěné rytmizované formě.

Čajovník čínský (Camellia sinensis)

Použité výtažky z listů čajového keře pocházejí z biodynamického pěstování na Sri Lance. Mají zklidňující a antiseptické vlastnosti.

Karnaubský vosk (Carnauba cera)

Karnaubský vosk (brazilský vosk) se získává z volného sběru listů karnaubské palmy. Je to nejtvrdší přírodní vosk vůbec.

Slunečnicový olej (Helianthus annuus)

Olej vylisovaný ze semen slunečnice působí jako vyhlazující přísada a pleťový kondicionér.

Éterické oleje (Parfum)

Kompozice pečlivě vybranných čistých éterických olejů, která dodává každému produktu jeho jedinečnou vůni.

Citronellol

Složka přírodních éterických olejů.

Geraniol

Složka přírodních éterických olejů.

Linalool

Složka přírodních éterických olejů.

Tocopherol

Ascorbyl Palmitate

Oxid železa (CI 77499)

Oxidy železa jsou přírodními barvivy.

Oxid titaničitý (CI 77891)

Oxid titaničitý je bílý minerální pigment. Používá se jako zesvětlovač v pudrových základech, dekorativní kosmetice (rtěnky, make-upy at.) a mýdlech. Ve formě mikročásteček se používá jako přirozený ochranný filtr v preparátech proti škodlivým účinkům slunečního záření.

Ultramarín (CI 77007)

Ultramarín je přírodní barvivo (modrý pigment).