Dr.Hauschka
home quick shop podpora můj účet košík pokladna
home » Dr.Hauschka » Dekorativní kosmetika » Make-up 
 

Dr.Hauschka Facebook

dodací podmínky
obchodní podmínky
ochrana soukromí
napište nám
o nás
Mohlo by vás zajímat
Účinně proti stresu
Biokosmetika?
Kdo používá kosmetiku Dr.Hauschka?
Obličejová gymnastika
Vnější péče o pleť
Potrava pro pokožku
Péče pro muže
Péče o matku a dítě

Foundation 02 almond

 

30 ml: 644Kč
1,5 ml: 32Kč

pro každou pleť

 

 

 

Dr.Hauschka Foundation dodává pleti nejen souměrný vzhled a ideálně se přizpůsobuje vašemu odstínu pleti, ale chrání pokožku před vnějšími vlivy a udržuje její vlhkost v rovnováze.

 

 

 

Receptura s nadýchanou texturou obsahuje výtažky z léčivých rostlin, minerální pigmenty, rostlinné vosky a oleje – mimo jiné například i esenci granátového jablka či oleje z kokosových a makadamových ořechů.

Vlastnosti

  • Snadno a velmi lehce se nanáší
  • Kryje drobné nesrovnalosti pleti
  • Pěstí a hydratuje pokožku
  • Rozjasní vzhled pleti
  • Neobsahuje žádné syntetické konzervační, barvicí či vonné látky; parabeny, silikony, ropné nebo PEG deriváty
  • Certifikováno jako 100% přírodní či BIOkosmetika dle standardu NATRUE
  • Vhodné i pro vegany
  • Snášenlivost dermatologicky testována na dobrovolnících

 

Použití

Prsty, houbičkou nebo štětcem?

  • Foundation by měla mít nejlépe teplotu rukou, tak se ideálně aplikuje a splývá harmonicky s vaší pletí. Před nanášením si namažte ruce krémem, tímto způsobem se vám bude přípravek rovnoměrněji nanášet.
  • Aplikací pomocí houbičky docílíte jemného pokrytí pleti. Nejprve houbičku lehce navlhčete Dr.Hauschka Pleťovým tonikem a poté na ní vytlačte malé množství přípravku – druhou houbičkou sejměte požadované množství a aplikujte jemnými tahy na obličej.
  • Pomocí make-up štětce můžete Foundation nanášet zcela cíleně a zvýšit tak krycí efekt.

 

Tipy

Nezapomeňte na přípravu! Důkladné čištění a dostatečná hydratace jsou nezbytné pro pravidelný vzhled pleti a následně vašeho podkladu. Z tohoto důvodu aplikujte větší množství hydratačního krému na místa, která mají větší sklon k suchosti, např. okolí očí, úst nebo krk. Tím docílíte optimální bázi, aby váš make-up dlouho vydržel.

Nejlepší místo pro otestování odpovídajícího odstínu make-upu je od brady směrem dolů ke krku. Splývá-li s odstínem pleti a je téměř neviditelný, tak je to ten správný odstín pro vás.

Voda (Aqua)

Používá se deionizovaná pramenitá voda.

Alkohol (Alcohol)

Alkohol je dobré rozpouštědlo mnoha látek. Má konzervační a dezinfekční vlastnosti (tonizuje a osvěžuje) a napomáhá vstřebávání účinných látek do pokožky. Zde je získáván kvašením a destilací z ovoce, kukuřice a brambor. V kosmetice Dr.Hauschka se nepřidává samostatně, ale je součást směsi vody a alkoholu při extrahování.

Slída (Mica)

Slída v ředěné, rytmizované formě.

Jojobový olej (Simmondsia chinensis)

Jojobový olej se lisuje za studena z plodů jojobového keře. Jeho tekutý vosk zlatavé barvy je téměř bez vůně a má přirozený ochranný UV faktor 4. Je zejména vhodný pro suchou, citlivou a aknózní pleť. Má regenerační účinky a stabilizuje vlhkost v pokožce.

Úročník bolhoj (Anthyllis vulneraria)

Úročník bolhoj je léčivá rostlina obsahující mimo jiné třísloviny, saponin, sliz a také žluté barvivo. Má antiseptické a protizánětlivé účinky a tvoří centrální složku ve většina přípravcích Dr.Hauschka.

Kokosovník ořechoplodný (Cocos nucifera)

Zlatavý kokosový olej se získává mletím sušených plodů a má velmi příznivé vyživující a hydratační účinky na pokožku a vlasy.

Směsné triglyceridy oktanové kyseliny a dekanové kyseliny (Caprylic/Capric Triglyceride)

Surfaktant (povrchově aktivní látka) přírodní mastné kyseliny kaprylové a kaprinové vyskytující se v kokosovém oleji. Vyhlazující přísada/rozpouštědlo.

Glycerín (Glycerin)

Glycerín je alkohol, který se vyskytuje ve všech přírodních tucích. Zde se získává z rostlinných olejů. Dodává přípravku hladkou konzistenci a zároveň působí na pokožku jako přirozený vlhkostní faktor.

Mastné alkoholy (Cetearyl Alcohol)

Cetearyl Alcohol je směs mastných alkoholů pocházejících z rostlin blízce příbuzných s mastnými kyselinami, včetně dobře zdokumentovaných omega-3 mastných kyselin. Používá se hlavně jako konzistenční činidlo v emulzích, kde zvyšuje jemnost a stabilitu.

Granátové jablko (Punica Granatum Fruit Extract)

Výtažky z plodu granátového jablka se vyznamenávají vysokým obsahem polyfenolů a mimořádnými antioxidačními účinky. Revitalizují buňky pokožky, regenerují a chrání před volnými radikály.

Olej z meruňkových jadérek (Prunus armeniaca)

Olej z meruňkových jadérek je svými vlastnostmi podobný oleji mandlovému. Je výborně snášen všemi druhy pokožky, činí ji hebkou a hladkou. Získává se z mletých meruňkových jader.

Bambucké máslo (Butyrospermum parkii)

Bambucké máslo (také karité máslo nebo shea butter) zjemňuje a stabilizuje pokožku. Má dobrou snášenlivost a je obzvlášť vhodné pro ošetřování zejména suché a zralé pleti. Ořechy se za tepla lisují a získaný tuk se dále čistí jílem a destilací vodní párou.

Makadamový olej (Macadamia ternifolia)

Olej z makadamových ořechů je bezbarvá až světle žlutá olejovitá kapalina s charakteristickou vůní. Lehce se vstřebává, chrání hydratuje a regeneruje pokožku. Obsahuje vitamíny A, B, E a má přirozený UV faktor 3-4.

Karotka (Daucus carota)

V kosmetice Dr.Hauschka se používá výživný olejový extrakt z kořene karotky, bohatý na vitamin A.

Candelilla vosk (Candelilla cera)

Candelilla vosk se získává z listů mexického pryšce voskodárného (Euphorbia cerifera). Působí jako emulgátor a stabilizátor v přípravcích a zároveň chrání pokožku před vysoušením.

Limonene

Složka přírodních éterických olejů.

Linalool

Složka přírodních éterických olejů.

Geraniol

Složka přírodních éterických olejů.

Citronellol

Složka přírodních éterických olejů.

Benzyl Benzoate

Složka přírodních éterických olejů.

Benzyl Salicylate

Složka přírodních éterických olejů.

Farnesol

Složka přírodních éterických olejů.

Kumarín (Coumarin)

Složka přírodních éterických olejů.

Citral

Složka přírodních éterických olejů.

Eugenol

Složka přírodních éterických olejů.

Benzyl alkohol (Benzyl Alcohol)

Složka přírodních éterických olejů.

Bentonit (Bentonite)

Bentonit je v přírodě se vyskytující barevný minerál. Ve vodě vytváří gelovou strukturu, která slouží jako stabilizátor emulzí a regulátor viskozity.

Xantanová pryskyřice (Xanthan gum)

Xantan je přírodní polysacharid získaný fermentací z mořských řas. Dohromady s vodou vytváří gel, proto se používá jako želírovací prostředek v kosmetických přípravcích a jako přírodní stabilizátor a emulgátor.

Natriumsulfát (Sodium Cetearyl Sulfate)

Působí jako surfaktant, čistící a pěnící přísada.

Kyselina křemičitá (Silica)

Kyselina křemičitá (silikagel). Velmi lehký, objemný prášek, který tvoří s vodou a lipidy gely. Není toxický a nedráždí pokožku ani sliznice.

Oxid železa (CI 77491)

Oxidy železa jsou přírodními barvivy.

Oxid železa (CI 77492)

Oxidy železa jsou přírodními barvivy.

Oxid železa (CI 77499)

Oxidy železa jsou přírodními barvivy.

Oxid titaničitý (CI 77891)

Oxid titaničitý je bílý minerální pigment. Používá se jako zesvětlovač v pudrových základech, dekorativní kosmetice (rtěnky, make-upy at.) a mýdlech. Ve formě mikročásteček se používá jako přirozený ochranný filtr v preparátech proti škodlivým účinkům slunečního záření.